Buca’da son durum ne?

Buca’da son durum ne?
  • 21 Şubat 2019 16:54

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki 

CHP genel merkezinin son dakikada Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir’i adaylıktan çekmesi ve yerine meclis üyesi Erhan Kılıç’ı aday göstermesi partinin bir numaralı gündem maddesi oldu. Yaşanan gelişmeler üzerine Bucalıların ilçesindeki adaylarla ilgili ne düşündüğünü sorduk? Gazete Ege’ye Bucalılar bakın neler söyledi?

  • Yaşananları duyduk. Takip ediyoruz. Yeni gelen adayın adı ne bilmiyorum. Ama kendini tanıtması için az bir zaman kaldı. Suat Nezir’i Buca’da herkes tanıyordu. Kararsızım ben. Durum bence Ak Parti’ye yarayacak.
  • Buca’da hizmet yapılmıyor. Ben trafikte perişan oluyorum, şimdi bile bakın yerlerde çöpler duruyor. Değişim gerekiyor. Buca en doğru kararı verecektir,inanıyorum
  • Levent Piriştina’dan memnunduk. Ama yinede partim CHP kimi aday gösterirse ona oy vereceğim. Ak Parti daha önce Buca’yı almıştı. Pek bir değişim yapılmadı Buca’da. En azından kimse kimseye karışmıyor daha iyi oldu.
  • Suat Nezir’e yapılanları izledim televizyonlardan. Çok ayıp gerçekten. Kaç gündür o açıklandı sonra değiştirildi. Buca’ya doğru düzgün bir aday koyamadılar. Yeni adayın ismini bilmiyorum ama hayırlısı olur inşallah.
  • Vallahi bizim de kafamızı karıştırdılar. Bu olay CHP’nin oylarını böler. Size söyleyim. Buca zaten kozmopolit bir ilçe sonuçta.
  • Seçim bitmiştir bence. Bu yaşananlardan dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Arslan hayırlı uğurlu olsun.
  • Çocukluklarını bilirim Nezir Bey’e haksızlık edilmiştir. İnsana değer verilmediğini düşünüyorum. Bu durum çok üzücü. Kime oy vereceğiz ki? Aday kim onu bile bilmiyoruz.
  • Cumhuriyet Halk Partisi aday göstermediyse başka şeyler dönmüştür. O nedenle olayın iç yüzünü bilmeden konuşmak doğru olmaz. Hayırlısı olsun diyelim.
  • Ben Mustafa Arslan’a vereceğim oyumu. Cezaevini kaldırsın. Şu trafik rahatlasın biraz. Buca’da trafik yüzündne sokağa çıkmak istemiyoruz. Bir metro, tramvay gelemedi birtürlü. Azıcık hizmet gelsin.
  • Buca’ya haksızlık yapıldı. Olayları okudum. Yani çok üzücü. CHP’de böyle bir haksızlığın yapılmaması gerekiyor.
  • Bekliyoruz bir proje açıklansın, bir bakalım. Tanıyalım. Fakat onlar kavga etmeyi tercih ediyor sanırım. Ben kararsızım. Bağımsız aday olsa oyumu ona vereceğim.
  • Mustafa Arslan’a benım oyum. 2 dönemdir CHP’den hiçbirşey göremedik.

Buca’daki kaosla ilgili ilçe sakinleri böyle düşünürken, CHP’de yaşananlara İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Sevda Erden Kılıç’tan tepki geldi.  Bayır, “Ne yazık ki CHP gibi bir partide olmaması gereken şeyleri görüyoruz. Ben 36 yıldır siyaset yapıyorum. İlk defa yaşamında bir genel başkan yardımcısının, İzmir’i tanımayan, İzmir’in coğrafyasını bilmeyen, tabandan kopuk insanların, bu sürece dahil olduğunu gördüm” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya, listelere müdahale ettikleri iddiasıyla tepki gösteren Bayır’ın hedefindeki bir diğer isim ise İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Bayır, “Gelecekteki kariyer hırsı için, tekrar seçilme adına bu işlerin içine giren Murat Bakan gibi hırslı insanlar var. ‘Benden olsun, bana yakın olsun’ anlayışı ile iki defa belediye başkan adayını değiştirdiler. Bu ciddi bir infial yarattı. Buca yanıyor şu anda, onu nasıl söndüreceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR

‘AKIL TUTULMASI’

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilçeler ile ilgili rapor verdiğini belirten Bayır, “Ama öyle anlaşılıyor ki bizim söylediğimiz şeyler, önce uygulansa da sonra birilerinin kariyer planlamasını bozduğu için değiştirilmeye kalkışılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Özellikle Malatya milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Güzelbahçe’den tut, Karaburun ve Buca’ya kadar birçok yerin değiştirilmesinde rol almasını da anlamış değilim. Çiğli’deki adayı Narlıdere’den aday yapmak akıl tutulması. Akıl alır gibi değil. Çiğli neresi, Narlıdere neresi? Buca’da iki kez isim açıklanıyor ve geri çekiliyor. Süreç iyi yönetilmedi” diye konuştu.Buca'da son durum ne?

‘FATURAYI ONLAR ÇEKECEK’

Yaşanan sürecin partiye zarar vereceğini savunan Tacettin Bayır, şöyle dedi: “Seçime 40 gün var. Hala bir seçim programı yapmamış bir İl Başkanı, hala yukarıda aday belirleyen Genel Merkez var. Ve sokağa inmemişiz. Nasıl olacak? Geçen sefer 8 ilçe kaybettik. Bugünkü hesaplara baktığımda en az 11-12 ilçe İzmir’de kayıp görünüyor. 40 günde bunun 3-4’ünü toparlar mıyız, bilmiyorum. Ama böyle bir yaklaşım bize çok ciddi kayıp yaşatacak. O ‘kale’ denen yerden bir hayal kırıklığı çıkacak. Sonra dönüp diyecekler ki; ‘Siz sebep oldunuz.’ Sen adayın kim olacağını bana sormayacaksın, benim fikrimi almayacaksın, kariyer planlaması yapan genç milletvekili arkadaşlarımız ‘Aman benim adamım olsun. Bir daha milletvekili olayım’ hesabı içerisinde Genel Başkan’a kirli bilgi verecekler, onları dinleyeceksin. Bu işin sonunda çıkacak faturayı onlar çekecek, ben çekmeyeceğim.”

Buca'da son durum ne?

BU ONURSUZCA HAREKET… 

Chpli Kılıç,  CHP’nin ilçe, il başkanlığı ve merkez  yönetim kurulu üyeliği koltuklarının eşe, dosta, arkadaşa, akraba ve hemşehriye  makam mevki dağıtma yerleri olmadığını vurguladı: “Yaşananlar, asırlık çınar olan partimizin savunduğu ilkeler ve  demokrasi anlayışıyla hiç bağdaşmamaktadır. Daha önce Parti Meclisimiz tarafından  onaylanmış,  Ankara ve İzmir’deki toplantılarda tanıtımı yapılmış Buca Belediye  Başkan adayı İl Başkanlığında listesini almak için beklerken, ‘Mevcut aday  çekildi.’ yalanıyla genel başkan da yanıltılarak, belediye başkan aday adayı dahi  olmamış birini seçim kuruluna vermek, ne ahlaka ne onura ne de Cumhuriyet Halk  Partisi kültürüne yakışır. Buca adayına yapılan bu onursuzca hareket hangi ilde,  hangi ilçede kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez.”

Konuyla ilgili diğer İzmir milletvekilleri ise sessizliğini korudu.

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.