Buca’da Shakespear rüzgarı

Buca’da Shakespear rüzgarı
  • 18 Ekim 2017 10:23

Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in eserleri Buca’da muhteşem bir gösteri ile hayat buldu. Buca Belediyesi’nin katkılarıyla Buca Protestan Kilisesi’nin büyülü atmosferinde, barok müzik yorumları ve Shakespeare’in oyun ve sonelerinden derlenmiş muhteşem bir tiyatral performans eşliğinde gerçekleşen gösteri Bucalılara tiyatro ve müzik birlikteliğinin çarpıcı bir örneğini sundu.

Buca Belediyesi tarafından Buca Protestan Kilisesi’nde düzenlenen “Shakespeare ve Müzik” başlığıyla gerçekleşen gösteri Kilisenin özgün atmosferinde izleyicileri büyülü bir dünyaya götürdü.
Tiyatro ve müziği bir arada sunan muhteşem gösteride ülkemizin ender barok topluluklarından biri olan İzmir Barok Topluluğu Shakespeare eserleri için bestelenmiş barok şarkı ve parçaları özgün sazlarla yorumladı.
Dönemin müziği viola da gambada Bülent Oral’ın, rönesans lute ve barok gitarda Diego Leveric’in kusursuz yorumlarında hayat bulurken, bu müziğin eşliğinde yankılanan soprano Linet Şaul’un etkileyici sesi ve tiyatrocu Ayşe Lebriz Berkem’in Shakespeare’in sözlerinden aktardığı performansı izleyicileri Protestan Kilisesi’nin özgün atmosferinde büyülü bir âleme taşıdı.
Gösteriyi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik ve çok sayıda sanatsever izledi.
Barok müziğin çağdaş enstrümanlarla yorumlanıp, Shakespeare’in oyun ve sonelerinden derlenmiş anlatımlarla bütünleşen muhteşem gösteri masalsı ortamda Bucalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.