Buca’da Çöpler Poşete

Buca’da Çöpler Poşete
  • 28 Haziran 2016 10:24

Buca Belediyesi çöp toplama hizmetini vatandaşın ayağına götürmeye başladı. Çamlıkule Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine harekete geçen Buca Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, çöpleri poşetlerle evden toplama hizmetini başlattı.  Vatandaşların, temizlik ekiplerince dağıtılan poşetlere koydukları çöpleri her gün 14.00-19.00 saatleri arasında kapılarından tek tek toplanacak. Pilot bölge olarak 9 bin haneli Çamlıkule Mahallesi’nde başlayan uygulamanın talep doğrultusunda diğer mahallelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Buca’da Çöpler Poşete

Buca Belediyesi farklı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.  “Poşette çöp” uygulaması çerçevesinde çöpler artık kapıdan poşetle toplanacak. Çamlıkule Mahallesi sakinlerinin talebi doğrultusunda şekillenen uygulama ile Buca Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri her gün 14:00-19:00 saatleri arası kapı kapı gezerek çöpleri evlerden toplayacak.

9 bin haneli Çamlıkule Mahallesi’nde vatandaşların evlerinin kapılarından çöpü aldıktan sonra boş çöp poşeti dağıtacak olan ekipler, çalışmanın tamamlanmasının ardından sokakta süpürme ve ilaçlı yıkama işlemi de yapacak.

Buca’da Çöpler Poşete

Çamlıkule Mahallesi’nde başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle yaz sıcaklarında haşere ve kötü koku nedeniyle kimsenin kapısının önünde çöp konteyneri istememesinden dolayı sorun yaşadıklarını belirten Çamlıkule sakinleri, geliştirdiği proje nedeniyle Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çamlıkule Mahallesi Muhtarı Kamer Kurt, hizmeti vatandaşın kapısına kadar getiren Buca Belediyesi’ne teşekkür ederken, uygulamanın yaygınlaştırılmasını istedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.