Buca’da bu hafta yönetim kadınlarda

Buca’da bu hafta yönetim kadınlarda
  • 7 Mart 2016 14:48

Buca Belediyesi’nde bu hafta başkanlık koltuğunda kadınlar olacak. Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 7-11 Mart tarihleri arasında görevi kadın belediye meclis üyelerine devretti. İlk Vekil Başkan Sabriye Özdemir ile birlikte kadın çalışanların Belediye önündeki etkinliğine de katılan Başkan Piriştina, taşeron kadın işçilere de bir müjde verdi. Toplu Sözleşme gereği memur ve kadrolu işçilerin 8 Mart’ta izinli olduğu Buca Belediyesi’nin 238 taşeron kadın çalışanına da bir gün izin verildi.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde koltuğunu kadınlara bıraktı. “Kadının eli hayatın hangi alanına dokunsa orası güzelleşir” diyen Başkan Piriştina, Belediye Başkanlığını vekaleten, Belediye Meclis Üyeleri Sabriye Özdemir, Nehir Fırtına ve Canan Aydemir Özkara’ya devretti. “Hayatın her alanında kadının etkinliği arttıkça mahallede, ilçede, ülkede herşey güzelleşir, demokratikleşir” sözleriyle makamını Sabriye Özdemir’e bırakan Başkan Piriştina, bu mesajın tüm ülke ve dünyada yerinde algılanmasını dilekleriyle ”Bucamıza hayırlı olsun” dedi.

Buca’da bu hafta yönetim kadınlarda

Buca Belediye Başkanlığı makamına bir hafta süreyle vekillik edecek olan kadın meclis üyelerinden ilki olan Sabriye Özdemir, 8 Mart gibi anlamlı bir günde böyle bir görevi devralmaktan çok mutlu olduğunu belirtirken, “Biz baştan beri ilçemizi başkanımızla beraber yöneteceğiz diye konuşmuştuk zaten. Bu bir farkındalık olması, genç neslin özendirilmesi ve artık siyasette de kadınların yaptırımı olacağını göstermek açısından güzel bir uygulama oldu. Ne mutlu bize” diye konuştu.

Devir teslim töreninin ardından Belediye hizmet binası önünde toplanan çalışanlara seslenen Başkan Piriştina, “Kadını görmezden gelenler asla bir yerlere gelemezler” diye seslenirken, Vekil Başkan Sabriye Özdemir, ilk icraat olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde memur ve kadrolu kadın çalışanların yanı sıra 238 taşeron kadın personelin de izinli olduğunu duyurdu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA ÇALIŞMALAR BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİ İLE HIZ KAZANDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.