Buca, Üzümün Başkenti Olacak

Buca, Üzümün Başkenti Olacak
  • 12 Nisan 2016 08:40

Buca Belediyesi, bir zamanlar Türkiye’nin en iyi sultanı üzümlerinin yetiştiği Buca’yı yeniden üzümün başkenti yapmak için kurduğu Üzüm Bağları ilk ürününü vermeye hazırlanıyor. Kaynaklar’da 13 dönüm alan üzerine kurulan ve ilk ürününü Eylül ayında vermesi beklenen Üzüm Bağı’nın, 3 bin metrekarelik bölümüne de bağ müzesi, oturma alanları ve otoparkın yer alacağı Bağ Evi kurulacak.

Buca, Üzümün Başkenti Olacak

Buca’nın kaybolan değerlerini yeniden kentle buluşturmak amacıyla geçtiğimiz yıl Haziran ayında üzüm bağının ilk fidanlarını diken Buca Belediyesi, ilk hasadını yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en lezzetli çekirdeksiz üzümlerinin yetiştiği Buca’yı yeniden üzümün başkenti yapmak isteyen Buca Belediyesi, 13 dönem alan üzerinde oluşturduğu üzüm bağlarında ilk mahsul heyecanı başladı.

Buca, Üzümün Başkenti Olacak

Buca tarihinde ve kültüründe geniş yer bulan hatta Buca Belediyesi logosuna bile simge olan üzümü yeniden canlandırmak için yapılan çalışmaları Bağ Evi’ni de ekleyen Buca Belediyesi, 13 dönümlük üzüm bağı alanın 3 bin metrekarelik bölümünde Bağ Evi oluşturacak. İçerisinde Buca’nın üzümle geçen tarihinden malzeme ve belgelerin yer alacağı bağ müzesi, ziyaretçiler için oturma alanları ve otoparkın yer alacağı Bağ Evi bölgenin turizm potansiyelinin gelişmesinede yardımcı olacak.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.