Buca Meclisinde Kadın Personele Dayak Şoku

Buca Meclisinde Kadın Personele Dayak Şoku
  • 4 Ocak 2016 19:10

Buca Belediyesi Ocak ayı toplantısı gerçekleşti. Yılın ilk meclis toplantısı yeni hizmete giren salonda yapıldı. Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın başkanlık yaptığı mecliste katılım yoğun oldu. Toplantıda gizli oylama yapılarak Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. CHP’de Özgür Koç, Nehir Fırtına, Hıdır Kaya AK Parti’den ise Emrullah Duran ve Serkan Elçi aday listesinde gösterilen isimler oldu.
BUCA’DA BÜROKRATTAN KADIN PERSONELE ŞİDDET
Buca Belediyesi’nde erkek bir bürokratın bir kadın personeline şiddet uyguladığını dile getiren CHP meclis üyesi Serkan Kalmaz, “Kadına şiddet belki de göreve geldiğimizden beri üzerinde durduğumuz konulardan biri, her zaman söylediğimiz gibi şiddetin her türlüsüne karşıyız. Belediyemizde bir erkek bürokrat arkadaşımız, bir kadın personelimize fiili şiddet uygulamıştır. Biz meclis üyeleri olarak bu konunun arkasında olacağız. Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Belediyede yaşanan şiddetle ilgili olarak konuşan Başkan Piriştina “Gerekli yasal işlem yapılacaktır. Yapanın kim olduğunun, konumunun önemi yoktur. Canlıya şiddete karşı mücadele veriyoruz. Bir bürokrat bunu yapıyorsa hesabını sormak görevimizdir” dedi. Belediyenin Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde ve ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olaylara sessiz kalmasına duyduğu üzüntüsünü de ifade eden Kalmaz, “Türkiye’nin batısından Buca’dan bir barış çağrısı yapmak istiyorum. Daha geçen hafta gencecik kardeşimizi toprağa verdik. Bu savaşta ölen hep yoksul çocuklarımız. Şehit olan kardeşlerimiz de annesinin cenazesini buzdolabında sakladığı kardeşimiz de bu ülkenin yoksul evlatları. Buca’dan Cizre’ye Sur’a selam gönderiyorum. Burada savaşa karşı barışı savunanlar var” ifadelerini kullandı.
“EZİLENİN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

Kalmaz’ın belediyenin Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde ve ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olaylara sessiz kaldığı eleştirisine cevap veren Piriştina, toplumsal olayların ve ezilen halkların Buca Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğunu vurgulayarak, “Bu konudaki hassasiyetimizi ve attığımız her adımı kamuoyuyla paylaştık. Nerede bir ezilen varsa kanunlar çerçevesinde yanında olduk. Şehit ailelerimizin acılarını her hafta paylaşıyorum, takip ediyoruz. Acılarını örtmemiz, yok etmemiz mümkün değil ama Bucalıların imkanlarını o ailelere seferber ediyoruz. Bize emanet demek istemiyorum ama yanlarındayız. Buca Belediyesi şehitlerine sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.