Buca Belediyesi’nden çocuklara “Can dostları” eğitimi

Buca Belediyesi’nden çocuklara “Can dostları” eğitimi
  • 30 Nisan 2016 11:37

‘Yeryüzünde yaşayan her bir canlı bizim için önemli’ felsefesiyle ilçedeki sokak hayvanlarının tedavi, aşılama, yemek ve kalacak yer ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla ilkokullarda seminer düzenliyor. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler tarafından 12 okuldan yaklaşık 1000 öğrenciye verilen eğitimlerde evcil hayvan beslemenin sorumluluklarının yanı sıra tüm hayvanların en az insanlar kadar bu dünyada yaşama hakkının olduğu vurgulanıyor.

Buca Belediyesi’nden çocuklara “Can dostları” eğitimi

Sokaklarda yaşayan can dostlarımız, hayvanlara yönelik hayata geçirdiği örnek projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak için ilçedeki 12 okulda seminer düzenledi.

Veteriner hekimler tarafından hayvanların bu dünyada en az insanlar kadar yaşam ve barınma hakkının olduğu, onlara kötü davranılmaması, şefkatle yaklaşılması gerektiği ve evcil hayvan beslerken dikkat edilmesi gerekenlerin anlatıldığı seminerlere yaklaşık 1000 öğrenci katıldı. Seminerlerde çocuklara hayvanlardan bulaşılabilecek hastalıklardan korunma yolları ve ısırma vakalarında ilk etapta yapılacak ilk yardım uygulamaları sözlü ve görsel olarak anlatıldı.

Buca Belediyesi’nden çocuklara “Can dostları” eğitimi

Hayvanlara gösterilen sevginin karşılıksız olmadığını, onların bu sevgiyi hissedebildiğini söyleyen hekimler, eğitim sonunda öğrencilere puzzle hediye ederek günün akıllarda yer etmesini sağlıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.