Bu Kurslara Engel Yok

Bu Kurslara Engel Yok
  • 13 Ocak 2016 10:44

Buca Belediyesi, engelsiz bir kent yaratma amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. Şirinyer Engelliler Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kurslar, 7/24 hizmet veriyor.  Bu merkezde engelli vatandaşların el becerilerini geliştirmeleri için ahşap boyama, ritim, koro ve takı tasarımı kursları; el göz koordinasyonunu geliştirmek ve odaklanmalarını arttırmak için ise masa tenisi kursu yer alıyor. Kurslara katılan 170 engelli vatandaş, yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanını, yeni arkadaşlar kazanmanın da mutluluğunu yaşıyor.

Bu Kurslara Engel Yok

Kurs malzemeleri belediye tarafından karşılanan engelli vatandaşlar, yaptıkları el emeği ürünleri satarak da bütçelerine katkı sağlıyor. Merkezden günün her saati faydalanan engelli vatandaşlar, engelli araçları şarj istasyonunda araçlarını şarj edebildiği gibi sosyalleşme imkanı da buluyor.

EVDEN ÇIKIP SOSYALLEŞİYORUZ”

Kurslarda bir şeyler öğrenmenin yanı sıra arkadaşlar edindiklerini söyleyen engelli vatandaşlar, kurslar sayesinde evden çıkarak sosyal hayata katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Masa Tenisi eğitmeni Sibel Altın haftanın iki günü verilen kurslarda engelli vatandaşlar ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Altın, masa tenisinin konsantrasyon sporu olduğunu ve amaçlarının engelli vatandaşların odaklanmalarını ve reflekslerini arttırmak, dikkatlerini yoğunlaştırmak olduğunu söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu bayram sonrası sokağın nabzını tuttu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.