Bu Koro Başka

Bu Koro Başka
  • 10 Ocak 2016 12:46

Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi bünyesinde ilk kez engellilerden oluşan bir koro kurdu. Uzun süre prova yapan koro üyeleri ilk konserleri 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde verdi. Performansları ile büyük beğeni kazanan koro farklı kesimlerden ilgi gördü. Koro, önceki gün Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu’na misafir oldu.

Bu Koro Başka

ÖĞRENCİLER AKIN ETTİ

Öğrenciler, okulun konferans salonunda sahne alan engelliler korosunu izlemeye adeta akın etti. Salona sığmayan öğrencilerin bir bölümü konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Engelliler Türk Halk Müziğinin hareketli türkülerini öğrencilerle birlikte seslendirdi. Konser sonunda tüm koristler ayakta alkışlandı. Öğrenciler konser sonunda koro üyelerine çiçek takdim etti. Koroya birçok konser teklifi geldiğini söyleyen engelliler merkezi yetkilileri ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

GURUR DUYUYORUZ

Engellilerin her zaman yanında olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak engellileri sosyal hayatın içerisine katıyoruz. Kısacası evde oturmalarına izin vermiyoruz. Bünyemizde bir engelliler merkezi oluşturduk. Merkez aracılığı ile engelli kardeşlerimizle yakından ilgilenme fırsatı yakaladık. Sağ olsunlar boş durmuyorlar. Proje üretiyorlar. İlk olarak engelliler tiyatrosu kurduk. Daha sonra engellilerden oluşan bir koro oluşturuldu. Söyledikleri şarkılar, performansları çok beğenildi. Okullara gidip öğrencilerin eğlenceli bir gün geçirmelerine vesile oluyorlar. Ben de çalışmalarını yakından takip ediyorum. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.