Bu Hayat Senin

  • 23 Mart 2016 00:01
Bu Hayat SeninÇocukluk yıllarımızdan beri “beni seviyorsan “hatırım için “buda b​enim için”ve daha nice sihirli sözcükle öğretilmiş bir hayatı sürdürmeye mahkum ediliriz.Öyle ki hayat sizin hayatınız olmaktan çıkar ve çevrenizdeki insanları mutlu etme çabasına dönüşür.Mutlu etme isteği ile kuşatılan bireyler başkalarına sağladıkları mutluluktan mutlu olmaya başlarlar.
Öğretilmiş ve şartlandırılmış bir mutlu etme , mutlu olma durumu içindeki insanların pek çoğunun temelinde iyi olma arzusu vardır.Yani kişiye şunları yaparsan iyi olursun ve bende seni severim öğretilmiştir.Oysaki sevgi şartlara bağlı değildir olmamalıdır da.İnsanlar sizi siz olduğunuz için sevmelidirler.Başkaları adına yaşamak kendinden , hayallerinden vazgeçiştir ve bu vazgeçiş er yada geç kendini gösterecek ve sizi bir şeyler aramaya yönlendirecektir.
Sevgiliniz , eşiniz , çocuklarınız ,anneniz ,kardeşiniz ,arkadaşınız…Hayatınızda sizin için önemli olan kişileri alt alta sıraladığınızda kendinizi bu sıralamanın neresine koyduğunuz önemlidir.Hayatınızın akışını karşınızdaki insanın ellerine bırakmak ,ve “hayır” diyememek …İşte bütün mesele budur aslında.Hayır diyemedikleriniz sizin hayatınızda sorunlara yol açıyor ve kendinizle kavga etmeye başlıyorsanız o zaman hayatınızın rotasını kendinize çevirmenin zamanı gelmiş de geçiyor demektir.
Unutmayın  “hayır “diyemediğiniz her konuda tek alternatif ” siz ” değilsiniz.Hayır ‘ ı kullandığınız kişiler emin olun sizin yerinize başka bir çözüm yolu bulacaktır.İşte  ÖNCE BEN diyebilmenin gücü burada saklıdır.Hayatı kendin için yaşamayı öğrenmezsen mutluluğun sadece hayalini kurarsın.Yaşanmaya değer kaç tane hayatınız var soruyorum size ? Kaç tane mutluluk hakkınız.?
Haydi ozaman ..uyanabilen şanslı insanlardansan ,günün hakkını vermelisin.Her sabah seninle birlikte iyilik ve kötülükte uyanır.Hadi al iyiliği yanına ve seni tanıyan herkes yaşadığın için şükretsin.Son şansınmış gibi elinden geldiği kadar sev ve mutlu ol.BU HAYAT SENİN..
Sevgiyle kalın..
Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Taylan dedi ki:

    Gercektende oyle hic olmazsa cocuklarimiza bunu aşılamaliyiz….

  2. Taylan dedi ki:

    Tesekkurler kaleminize sağlık. ..

  3. dilek arabikoglu dedi ki:

    Bizler özgür oldukça mutlu oluruz. Mutlu insan kendi ile barışık ne istediğini bilen kişidir. Sizin de dediğiniz gibi , o zaman herkes sizinle yaşadığına şükreder. Çünkü siz bağımlı değil, bağlı bir kişisinizdir.

  4. Hüseyin IŞIKOL dedi ki:

    Evet nejla hocam burada aynen beni tarif etmişsiniz. ..bende Hayır diyemiyorum. .mutluluğu başkaları için yaşatıyoruz…Oysa ki mutluluk içimizde saklı …kalemimize teşekkürler..Bu hafta da güzel bir konuya deginmişsiniz….

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.