Bu gümüş “altın” değerinde

Bu gümüş “altın” değerinde
  • 1 Kasım 2017 10:30

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un genç güreşçisi Tuncay Besler, 9 ülkeden 160 sporcunun mücadele ettiği 3. Uluslararası Gençler Güreş Şampiyonası’nda “kendinden büyük” sporcularla mindere çıkıp gümüş madalya kazandı.

 

Bursa’da düzenlenen 3. Uluslararası Gençler Güreş Şampiyonası, birbirinden renkli ve heyecanlı müsabakalara evsahipliği yaptı. Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk ve Yunanistan’dan 160 sporcunun katıldığı şampiyonada mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Tuncay Besler, minderde fırtına gibi esti. 18 yaşındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Besler, doktor raporuyla çıktığı minderde kendinden 2 yaş büyük sporcularla kıyasıya rekabet etti. 74 kilogram sporcusu Besler,  finalde Avrupa üçüncüsü Bulgar Ali Ozhemal Rushen ile eşleşti. Büyükşehir  Belediyesporcusu Besler, başa baş götürdüğü mücadelede 6-4’lük skorla gümüş madalyanın sahibi oldu.  

İlk kez uluslararası bir şampiyonaya katılan ve adını ikincilik kürsüsüne yazdıran Tuncay Besler’den madalya beklediklerini ve hedefine ulaştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Güreş Başantrenörü Kemal Karadağ, “Tamamen altyapımızdan yetişen bir sporcumuzun bu başarıya ulaşması bizi çok sevindirdi ve gururlandırdı. Artık Tuncay uluslararası katıldığı ilk şampiyonada dereceye girerek potansiyeli yüksek bir sporcu olduğunu güreş camiasına kanıtlamış oldu. Önümüzde Avrupa ve Dünya şampiyonaları var. Buralarda mindere çıkarak madalyalar kazanacağına eminiz. Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve tüm kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.