Bornova’nın Muhammet Abisi Spor Tesislerinde Yaşayacak

Bornova’nın Muhammet Abisi Spor Tesislerinde Yaşayacak
  • 27 Şubat 2016 09:57

Binlerce sporcunun yararlandığı Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri artık Muhammet Yıldız’ın ismiyle anılacak. İçinde yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzu, basketbol salonu ve sporcu kamp merkezi ile fitness salonunun da bulunduğu tesislere Yıldız’ın isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı görevi de yapan Muhammet Yıldız’ın anısına tesisin giriş kısmına dikilen madenci heykelinin de açılışının yapıldığı törene çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılanlar arasında Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız ve oğullarının yanısıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve sevenleri katıldı.

Bornova'nın Muhammet Abisi Spor Tesislerinde Yaşayacak

Atila: “Onu özlüyorüz”

‘Bornova Belediyesi Muhammet Yıldız Işıkkent Spor Tesisleri’ isminin verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yaklaşık dört ay önce kaybettiğimiz Muhammet Abimizin acısını hala yaşıyoruz. Onu özlüyoruz. Bugün de onun çok değerli ismini Işıkkent Spor Tesisleri’nde ölümsüzleştiriyoruz. Bu kararı meclisimizde oybirliğiyla aldık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki buradan yetişecek çocuklarımız ülkemizin aydınlık yarınlarında birer ışık olacak” diye konuştu.

Muhammet Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız, duygulu anlar yaşadığı törende, “Olgun Atila’ya, Maden Mühendisleri Odası’ndaki tüm yol arkadaşlarına, tüm çalışanlara, emeği katkısı olan herkese ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldız gençlere rehber olacak

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel de 13 Ekim 2016 tarihinin kendileri için acı dolu bir gün olduğunu ifade ederek, “Bu tarihte maden mühendisleri, madencilik sektörü, Bornovalılar ve ailesi ‘Yıldız’ını kaybetti. Sevgili Muhammet abimiz aramızdan ayrılırken bile bizlere bir ders vermesini bildi. Doğrulukla, dürüstlükle, mütevazilikle ve çalışkanlıkla yıldız olanlar asla unutulmazlar. Bugün ‘Yıldızımın adı sonsuzluğa ulaşacak ve kaybettiğimizi düşündüğümüz yıldızımız sonsuza dek bu spor tesissinde yaşayacak. Muhammet abimiz, yıldızımız sporcularımızın kalbinde ve gönlünde yaşayacak yıldızıyla onlara ışık ve rehber olacak. Yıllarca olduğu gibi yıldız olmaya devam edecek. Yıldızımızın parlamasına katkıda bulunan Başkan Atila ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Bornova'nın Muhammet Abisi Spor Tesislerinde Yaşayacak

Başkan Atila’ya plaket

Konuşmaların ardından madenci heykelinin örtüsü kaldırılarak açılışı yapıldı. Muhammet Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya bir teşekkür plaketi verdi. Öte yandan yüzme eğitimlerinin verildiği binanın girişinde Muhammet Yıldız köşesi de oluşturuldu. Madencilikle ilgili bazı örneklerin de sergilendiği bölümün açılışı da gerçekleştirildi.

MUHAMMET YILDIZ KİMDİR?

1957 yılında Makedonya’da doğan Muhammet Yıldız, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Maden Mühendisliği Bölümü’nden 1980 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi Başkanlığı’nda mühendis olarak göreve başlayan Muhammet Yıldız, 1984 yılında DSİ Ege Bölge Müdürlüğü’nde Mühendis kadrosuna atandı. 1986’da ise DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’ne nakil olmuş. 2005 yılında emekliye ayrılan Yıldız, 2005-2014 yılları arasında serbest olarak Maden Mühendisliği yaptı. Ayrıca, 2009-2014 yıllarında Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Muhammet Yıldız, 2014 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlamış ve ölümüne kadar bu görevi başarı ile yürütmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.