Bornovalı şehit Mustafa Nerkis’in adı Gediz Caddesi’ndeki Parka verildi

Bornovalı şehit Mustafa Nerkis’in adı Gediz Caddesi’ndeki Parka verildi
  • 9 Nisan 2016 10:40

Bornova Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Güzel ve aydınlık bir geleceğin ayrıştırıcı değil, birleştirici olmaktan geçtiğini ifade eden Başkan Olgun Atila, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana her konuda ortaya koyduğumuz yaklaşım ve icraatlarımız bu çerçevede şekillendi. İki yıl boyunca şeffaf, hesap sorulabilen ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı içinde çalıştık” dedi ve hizmet yolunda kendilerine destek olan herkese tek tek teşekkür etti. Faaliyet raporunun kabul edildiği mecliste, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis’in adı, Kazımdirik Mahallesi’nde Gediz Caddesi ile 183/1 Sokak arasında kalan parka verildi. Başkan Atila, şehidin ailesine şükran belgesi takdim ederken, tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu.

 

Bornova Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Başkan Olgun Atila, 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. 2014 yılında göreve başlarken, Bornova için ayakları yere sağlam basan, geleceği öngören ve gelişimini Bornova’nın gücünden ve değerlerinden alan bir vizyon ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, “En başından beri Güzel ve aydınlık bir geleceğin ayrıştırıcı değil, birleştirici olmaktan geçtiğini söyledik. Her konuda ortaya koyduğumuz yaklaşım ve icraatlarımız da bu çerçevede şekillendi. Irk, cinsiyet, etnik köken ve dini kimlik noktalarında ayrım yapmadan, dışlayıcı değil, kucaklayıcı bir tavır sergiledik. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve O’nun eseri Cumhuriyet’in ışığı, yolumuzu aydınlattı.” diye konuştu.

 

İki yıl boyunca şeffaf, hesap sorulabilen ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı içinde çalıştıklarını  ifade eden Başkan Atila, “Bornovamızın tüm paydaşlarıyla ‘toplumsal fayda ve ortak akıl’ ilkesini ön plana alarak çalıştık. Toplumun gerçek sesini oluşturan STK’larımızla, meslek odalarımızla, sanayi sitelerimizle, amatör spor kulüplerimizle, üniversitelerimizle işbirliği yaptık.

Onların sesini dinledik. Çünkü “Doğru” icraatın ancak katılımcı bir yönetim anlayışıyla olacağının bilincindeyiz. Bu bilinçle çalıştık ve çalışmaya devam edicez. Tasarım, İnovasyon, Turizm” eksenini ufuk çizgimiz olarak belirledik ve bu vizyonla hareket ettik. Gelinen noktada yaptığımız tüm çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını görmekte, bu sonuçların Bornovalı hemşehrilerimizin yaşantılarına yansıdığını gururla izlemekteyiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor

Merkezinde insan olan hizmet anlayışı

Fiziksel, sosyal ve kültürel alanda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, Doğanlar’daki Yeni Şehir Stadı ve Altındağ Spor Kompleksi’nin İzmir’in en önemli spor yatırımları arasında yer aldığını söyledi. Merkezinde insan olan hizmet anlayışından asla ödün vermediklerini vurgulayan Atila, Dost Market, Dost Kart ve Down Kafe gibi projelerle tüm Türkiye’ye örnek olduklarını belirtti.

İdeolojik kimliklerini bir kenara bırakıp el ele verebilen bir meclis ile çalışmanın gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Olgun Atila, sunumuna şu sözlerle son verdi: “Demokratik bir toplumun en önemli göstergelerinden olan bu tavrı sergileme olgunluğuna sahip bir belediye meclisimiz var. Bu anlamda tüm paydaşlarımıza; meclis üyelerimize, Kaymakamımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitelerimize, kent konseyimize, esnaf odalarımıza ve gece gündüz demeden halka hizmet eden tüm çalışma arkadaşlarıma verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Sözünü ettiğimiz birleştirici yapının en önemli mimarlarından olan ve katkıları ile Bornovamıza ve bizlere güç veren İzmir Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımı sunuyorum”

Bornovalı şehit Mustafa Nerkis’in adı Gediz Caddesi’ndeki Parka verildi

Bornovalı şehidin adı parka verildi

Bu arada 2015 yılı faaliyet raporunun kabul edildiği mecliste, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis’in adı, Kazımdirik Mahallesi’nde Gediz Caddesi ile 183/1 Sokak arasında kalan parka verildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, meclise katılan Şehidin ailesine şükran belgesi takdim etti. Şehidin Babası Mustafa Nerkis, Annesi Ayşe Nerkis ve kızkardeşi Münevver Nerkis’e başsağlığı ve sabır dileyen Başkan Atila, kararı oy birliği ile alan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Takdimin ardından tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.