Bornovalı kadınlar üretime katılıyor

Bornovalı kadınlar üretime katılıyor
  • 3 Kasım 2017 10:25

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor. Bornova’yı güzelleştirmek ve kadınların aile bütçesine katkı sağlamaları amacıyla üretim yapan kooperatif, bir yandan da eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak Bornova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kadınlara turşu, tarhana ve reçel yapımı konularında eğitim verildi.

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2015 yılında faaliyete geçen ve kadınların üretimlerinin değerlendirilmesini hedef edinen Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi faaliyetlerine devam ediyor. Bornovalı kadınları üretime teşvik ederek aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla el emeği ürünler yaparak satış yapmalarını sağlayan kooperatif, çeşitli konularda da eğitimler düzenliyor. Bu anlamda, Bornovalı kadınlar Bornova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle ev yapımı gıda ürünleri hakkında eğitim aldı.

Kooperatif üyesi kadınlar, uzmanlardan özellikle kış aylarında bolca tüketilen turşu, tarhana ve reçel yapımının inceliklerini uygulamalı olarak öğrendi. Eğitime katılan Bornova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rahşan Çifçi Özdemir kadınlara evsel tüketime yönelik üretim ile saklama koşulları gibi konularda da bilgi verdi.

Kadınların hayatın her alanına ve özellikle de üretime katılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bizim tüm proje ve hizmetlerimizde kadın, çocuk ve gençlerimize öncelik veriyoruz. Kadınlarımızın; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılması kadar ekonomik yaşamda yer almaları da önemli. Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bu amaçla kuruldu. Kısa zamanda da büyük bir gelişim sağladı. Amacımız tüm kadınlarımızın ekonomik hayata katılması. Bu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.