Bornovalı çocuklar oynayarak öğrenecek

Bornovalı çocuklar oynayarak öğrenecek
  • 15 Mart 2016 10:52

Bornova Belediyesi, çocuklar için oyunla eğitimi biraraya getirecek ‘Bornova Çocuk Dünyası’nı yaşama geçirmek üzere ilk adımı attı. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alana kurulacak kompleks yapının mimari projesi için yarışma açıldı. Kazım Dirik Mahallesi’nde yapılacak proje tamamlandığında çocuklara, oyun aracılığıyla bilgilenme, deneyim ve eğlenme olanaklarını bir arada sunacak.

 Bornova Belediyesi, çocukların daha iyi eğitim olanaklarına kavuşması için projeler üretmeye devam ediyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde eğlenceli yöntemlerle çocuklara bilimi sevdiren Bornova Belediyesi şimdi de Bornova Çocuk Dünyası’nda oyunlarla eğitimi eğlenceli hale getirecek bir projenin temellerini atmaya hazırlanıyor. Kazım Dirik Mahallesi’ndeki 5 bin metrekare alanda yaşama geçirilecek proje için mimari tasarım yarışması açıldı.

Bornovalı çocuklar oynayarak öğrenecek

Başvuru süresi 4 Mayıs’a kadar devam edecek olan yarışmada birinciliği elde eden tasarım uygulanacak.Yarışmanın ödül töreni Mayıs ayının sonunda gerçekleştirilecek. Katılımcılardan, tasarımlarında oyun aracılığıyla bilgilenme, deneyim ve eğlenme olanakları sunan mekan ve donatıların yeralması istenirken,  değerlendirme aşamasında, çocuk gelişimi ile mekan tasarımı arasındaki ilişkinin sağlanmış olması göz önünde bulundurulacak.

Bornovalı çocuklar oynayarak öğrenecek

Çocuklar keşfederek öğrenecek

Bornova Çocuk Dünyası projesiyle, başta Bornova olmak üzere İzmir’deki tüm çocukların yaşamlarını zenginleştirici, çocuklar, okullar ve aileleri için merak, yaratıcılık ve öğrenmeyi destekleyen katılımlı programlar ve sergiler yapılabileceği bir merkez yaratılması hedefleniyor. 4-12 yaş arası çocukların keşfederek öğrenmesine olanak sunacak bir mimari tarzın yaratılacağı merkezde, ‘bilişsel’, ‘fiziksel/motor’, ‘sosyal’, ‘duygusal’ becerilerin geliştirilmesi sağlanacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Evimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımızın eğitimine, ruh sağlığına ve başarısına verdiğimiz önemin yanı sıra, çocukların yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik mekanları ilçemize

kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle, ‘Bornova Çocuk Dünyası’nın çocuklarımızın keşfederek öğrenebilecekleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri, alternatif  bir eğitim ve eğlence mekanı

olmasını arzuluyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay suya indirim sözü için ilk adımı attı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.