Bornova’dan Turizm Atağı

Bornova’dan Turizm Atağı
  • 15 Şubat 2016 09:50

Bornova’nın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtarak turizm potansiyelini harekete geçirmek için çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, İzmirli turist rehberlerini ağırladı.  İzmir Rehberler Odası’na bağlı olarak çalışan rehberler, ilçenin turistik ve tarihi yerlerini gezerek bilgi aldı. Tarihi Büyük Çarşı’dan başlayan turda en büyük ilgiyi 1800’lü yıllarda yapılan laventen evleri ve evlerin hikayeleri gördü. Arkas Deniz Tarihi Müzesi, Kağıt Müzesi gibi yerlerin de gezildiği tur, Bornova Belediyesi tarafından açılan ve down sendromlu çocukların çalıştığı +1 Down Kafe’de son buldu.

Bornova'dan Turizm Atağı

Bornova’nın turizm açısından büyük bir zengiliğe sahip olduğunu belirten İzmir Rehberler Odası Yönetim Kurulu üyesi İsa Soytürk, “Düzenlenen bu turla, ilçenin bilmediğimiz bir çok yerini ve yaşanmış gerçek hikayelerini öğrendik. Turistlerin ilgisini çekecek pek çok yeri gördük” dedi.

İlklerin Beşiği

İlçenin tarihinin çok eski zamanlara dayandığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın bir çok ilklerin de beşiği olduğunu söyledi. Başkan Atila, “Türkiye’de ilk futbol burada oynandı. Anadolu’nun topraklarına bilimi götüren ilk ziraatçiler burada yetişti. İlk Atatürk heykeli Bornova’da yapıldı” dedi.

Bornova'dan Turizm Atağı

Başkan Olgun Atila, “Homeros’un ilçemizde bulunan mağaralarda yaşadığı ve eserlerini burada yazdığı söylenmektedir. Ayrıca dünyanın en küçük kitabı da Bornova’daki Balyan Köşkü içinde yer alan Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde sergileniyor. Arkas Deniz Tarihi Müzesi’nde de görülmeye değer eserler bulunuyor” diye konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.