Bornova’da yeşil temizlik

Bornova’da yeşil temizlik
  • 1 Temmuz 2018 11:48

Kişi başına düşen 9.34 metrekarelik yeşil oranıyla dünya ortalaması üzerinde yer elan Bornova’da temizlik hizmetleri de bu konsepte göre şekilleniyor. Temizlik hizmetlerini daha kaliteli ve sorunsuz biçimde verebilmek için yatırımlarını sürdüren Bornova Belediyesi, pek çok konteyneri yeşillendirerek daha estetik bir görünüm kazandırdı. Yol kenarlarındaki gri renkli konteynerler, Temizlik İşleri Şantiyesi’nde yapılan çim görünümlü çerçevelerle giydirildi.
Ana arter ve nüfusun yoğun olduğu bölgelerde büyük kapasiteli yeraltı ve yer üstü konteynerlerle çöp toplama hizmetini daha modern hale getiren Bornova Belediyesi, gri metal konteynerleri de Bornova’nın yeşil dokusuyla uyumlu hale getirdi.
Yıpranan konteynerleri düzenli olarak yenileriyle değiştiren Bornova Belediyesi, ana arterlerdeki konteynerleri çim görünümlü çerçevelerin içine alarak estetik bir görünüm de kazandırdı. Konteynerlerin üzerine Temizlik İşleri Şantiyesi’nde imalatı yapılan suni çimle kaplı giydirmelerin monte edilmesine devam edileceği belirtildi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çöp toplama hizmetinin geliştirilmesi, temizliğin daha sorunsuz bir şekilde sağlanması için sürekli çalıştıklarını belirterek, “Bunları yaparken bir yandan da sokaklarımızın daha estekik bir görünüme kavuşması için de çalışıyoruz. Çöp konteynerlerinin temizliği ve çim giydirmeleri de sokaklarımızın görünümünün güzelleşmesine önemli bir katkı sağlıyor” dedi.
7 BİNDEN FAZLA KONTEYNER VAR
Bornova Belediyesi, 7 binden fazla çöp konteynerının bulunduğu ilçede,  sadece 2017 yılı içinde 175 bin 914 ton evsel atık topladı.  Geri dönüşüme 7 bin 149 ton ambalaj atığı ,  6 bin 306 ton da cam atık gönderdi. Randevulu Moloz Sistemi  ile aynı yıl içinde toplanan moloz miktarı 20 bin 775 ton oldu. Ayrıca 2 bin 412 farklı adreste kanal açma, 726 adreste de vidanjör hizmeti verildi.Toplam,  546 konteynere de çim giydirme uygulandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.