Bornova’da Uğur Mumcu’yu anma etkinliği

Bornova’da Uğur Mumcu’yu anma etkinliği
  • 23 Ocak 2021 09:56

Bornova Belediyesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 28. yılında, Şiir ve Müzik Dinletisi ile anacak. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle izleyicisiz olarak gerçekleşecek etkinlik Bornova Belediyesi’nin instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.

 

Usta Gazetecinin adına taşıyan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki gerçekleştirilecek etkinlik saat 12.30’da başlayacak. Bornova Belediyesi’nin instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak dinletide Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) yönetmenlerinden Hakan Taner Yıldırım Uğur Mumcu’nun sesleniş şiirini okuyacak. Utku Gücoğlu piyano, Gökay Kaçanoğlu kemanı ile şiire Yıldırım’a eşlik edecek. BBŞT kursiyerlerinden Aleyna Bozan ise Yiğidim Aslanım şarkısını söyleyecek. Etkinlik Bornova Belediyesi’nin instagram hesabı üzerinden canlı yayınlayacak.

Bornova’da Uğur Mumcu’yu anma etkinliği

uğur mumcu_2021

Tüm Bornovalılar’ı etkinliği takip etmeye davet eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Uğur Mumcu’nun her şeyden önce Atatürkçü bir yurtsever olduğunu belirterek, “O, yaşamı boyunca herkes için ve her yerde demokrasiyi, emeği ve çalışanın hakkını savundu. Sömürüye, soyguna, talana şiddete, din tüccarlarına karşı çıktı, laikliği, bilimi ve demokrasiyi savundu. Barıştan yana oldu. Uğur Mumcu her zaman yüreğimizde yaşayacak. Hiç zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.