Bornova’da okullar atık yağları toplamak için yarışıyor

Bornova’da okullar atık yağları toplamak için yarışıyor
  • 27 Nisan 2017 11:03

Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak için ilkokular arası ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ başlattı. En çok atık yağı toplayan okulun projeksiyon cihazı, yazıcı ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirileceği kampanya 30 Mayıs’a kadar sürecek.

 

Bornova Belediyesi, bir litresi bir milyon litre doğal su kaynağını kirleten bitkisel atık yağları toplamak ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için kampanya başlattı.

Özellikle çocukların çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek amacıyla her yıl düzenlenen ödüllü  ‘İlkokullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ için başvurular başladı. Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası sayesinde, atık yağlar doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüşecek. Yarışmanın sonuçları 7 Haziran 2017 günü gerçekleşecek olan Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklanacak.

 

Kampanyaya katılacak olan okullar topladıkları yağları 30 Mayıs tarihine kadar Bornova Belediyesi’ne teslim edecek. Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanyaya katılmak isteyen okullar, 999 29 29 numaralı telefondan 2204 ya da 2208 dahili hatları arayarak ayrıntılı bilgi alabilir.

 

Yarışma ödülleri

 

Kampanyaya katılarak bitkisel atık yağı toplayan okullar arasında yapılacak yarışmada birinci olan okula projeksiyon cihazı, ikinci okula yazıcı, üçüncü okula ise fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.