Bornova’da kutsal temizlik

Bornova’da kutsal temizlik
  • 12 Ağustos 2018 09:33

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Cami ve Cemevi ve kiliselerde yapılan temizlik vatandaşların takdirini kazanıyor. Belli periyotlarla tekrarlanan temizlik çalışmaları kapsamında ilçedeki 2 cemevi ve 125 camiye 12 ay boyunca detaylı temizlik çalışması yapılıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı için de temizlik çalışmaları hızlandı ekip sayısı arttırıldı.

Bornova Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini hijyenik bir ortamda huzur içinde yapması için gerekli önlemleri alıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 6 kişilik 2 ekip ibadethanelerin temizliğini  aylık periyotlar halinde gerçekleştiriyor. İlçede bulunan 2 Cem Evi, 125  cami ve Mecsid’in  temizliği yıl boyunca aralıksız sürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalara Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle de hız verildi.

Halılılar yıkanıyor

İlçede bulunan her cami ve cem evinde özellikle vatandaşların ibadetlerini yaparken oturdukları ve  alınlarını koyduğu halıların temizliğine büyük önem veriliyor. Halı yıkama makinesiyle hijyenik bir ortam sağlanırken camlar, sütun ve ibadethane içinde bulunan eşyalarla birlikte ayakkabı dolapları da temizleniyor.

Temizlik ekiplerinin çalışmalarını büyük bir titizlikle yaptığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ İbadet yerlerinin temizliğine büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur içinde ve hijyenik bir ortamda yapmaları için verdiğimiz bu hizmeti sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.