Bornova’da kiraz buluşması

Bornova’da kiraz buluşması
  • 6 Haziran 2016 11:28

Bornova Belediyesi’nin; “Yerelde Kalkınma Hamlesi” anlayışıyla doğa ve köy turizmini geliştirmek için başlattığı Kiraz Festivali üçüncü yılında da büyük ilgi gördü. Bornova’da en çok kiraz üretilen bölgelerden biri olan Beşyol Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ne binlerce İzmirli katılarak üreticiye destek oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere de ödülleri verildi. Kiraz üreticileri dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı bulurken, vatandaşlar çeşitli etkinliklerin düzenlendiği alanda renkli bir gün geçirdi.

Bornova Belediyesi’nce bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kiraz Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin mahalle statüsü alan köyleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival’in üçüncüsü de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu.

Bornova’da kiraz buluşması

Festival’e vatandaşların yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Mustafa Balbay, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, AKP Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin, MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

En güzel kiraz seçildi

Bornova Belediyesi’nin kaldırdığı servislerin yanı sıra kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar renkli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı. Doğal ve el emeği ürünlerden alan, yeme ve içme ihtiyaçlarını yine buralardan karşılayan vatandaşlar yöre ekonomisine katkı da sağladı. Renkli görüntülere sahne olan Festivalde folklör gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlikte, Bornova Senfoni, Ceyhun Şişmanoğlu ve Gamze Matracı sahne aldı. ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazların sahiplerine ödülleri verildi.

Bornova’da kiraz buluşması

Yerelden kalkınma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kiraz Festivali’ni geleneksel hale getirmenin onurunu ve gururunu tüm İzmirlilerle birlikte yaşadıklarını söyledi. Sonradan mahalle olan köylerin Bornova için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Atila, “Göreve gelir gelmez tarım ve hayvancılığın sürdürüldüğü mahallelerimizin kalkınması için harekete geçtik. Kiraz Festivalimiz de bu anlayışla ortaya çıktı. Festivalimize ve üreticimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Olgun Atila, Ramazan Ayı’nda ilk iftarı da yine Bornova’nın bir başka köyü olan Karaçam’da vatandaşlarla birlikte yapacaklarını belirterek, “Bizim birbirinden değerli 12 köyümüz var. Vatandaşlarımızı köylerimizle buluşturmanın mutlulugunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ortaya koyduğu yerelde kalkınma anlayışını hep beraber daha ileri götüreceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yeşilçam'ın Çehresi Değişecek

Bornova’da kiraz buluşması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Kiraz Festivali’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenmesinin ayrı bir anlamının olduğuna dikkat çekerek, “Birlikte üretmenin, birlikte tüketmenin keyfini bize yaşatan bu güzel Festival’de bizi buluşturan Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova’nın bereketli topraklara sahip olduğunu belirterek, “Kirazımızın tanıtımı ve köylümüzün ürünlerinin değerlendirilmesi noktasında düzenlenen bu festival çok önemli. Düzenlenmesinde emeği geçen başta Bornova Belediyesi ve Beşyol Mahallesi Muhtarlığı olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları, üretici dernek ve vakıflarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi, “Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya kiraz üreticisine verdiği destekler nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.