Bornova’da iyiliğin dersi

Bornova’da iyiliğin dersi
  • 28 Nisan 2016 11:52

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliği ile öğrencilerinin ders kapsamında yaşlılar için hazırladığı Dost Eli projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Bornova Merkez Pazar Yeri ve Çamdibi Pazar Yeri’nde görev alan öğrenciler, yaşlıların alışveriş torbalarını ve pazar arabalarını evlerine veya arabalarına kadar taşımalarına yardım ediyor. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından da destek gören projede gençlerin yaşlılar için yaptıkları çalışma için teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal sorumluluk kapsamında yapılan bu projelerin her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

 Sosyal sorumluluk projeleri ile tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, “Her yer kampüs her yer üniversite” anlayışıyla da önemli işlere imza atıyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırladıkları Dost Eli projesi de bunlardan biri oldu. Proje öğretmeni Doç. Hüsnü Kayıkçıoğlu  ve  öğrencilerden oluşan ekibin pazar yerlerindeki yaşlılara yardım amacıyla hazırladıkları projeye,  Bornova Belediyesi,  Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile birlikte destek veriyor.

Bornova’da iyiliğin dersi

Gençler hafta sonu kurulan Bornova Merkez Pazar Yeri ile Çamdibi Pazar Yeri’nde görev yaparak, yaşlıların alışveriş torbaları ve pazar arabalarını evlerine veya arabalarına kadar taşımalarına yardım ediyor. Uygulamayı beğenen vatandaşlar gençlere ve belediyeye teşekkür etti.

Bornova’da iyiliğin dersi

Vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların daima yanında olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yaşlılarımız için bu projeyi hazırlayan gençlerimize teşekkür ederiz. Bu sayede kendilerine yardım edileceğini bilen yaşlı vatandaşlarımız da daha rahat bir şekilde alışveriş yapacaklar. Bornova’da üniversitelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz pek çok projemiz var. Bunlara her geçen gün yenileri ekleniyor.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.