Bornova’da Golf Zamanı

Bornova’da Golf Zamanı
  • 2 Ocak 2016 10:40

Bornova Belediyesi, Anadolu’da golfün ilk kez oynandığı ilçenin tarihi misyonuna uygun bir projeyi hayata geçirdi. Kızlar Kahvesi’nin yan tarafında hizmete açılan 9 delikli mini golf alanı, Bornova’nın 110 yıllık golf geçmişini canlandırdı

İlk kez 1905 yılında levanten ailelerin Bornova’da oynadığı golf, ilçenin geçmişinde tuttuğu önemli yerini Bornova Belediyesi’nin açtığı mini golf sahası ile pekiştirdi. İngilizler tarafından 1895 yılında İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ilk kez oynanmaya başlanan golfün Anadolu’daki ilk adresi Bornova oldu. 1905 yılında Erzene Mahallesi’ndeki Canım Öğretmenim Parkı’nun bulunduğu bölgeden Ege Üniversitesi Lojmanları’nın bulunduğu alana kadar yayılan bir bölgede oynanan golf, Bornova’nın ilkleri arasında yeraldı.

 Turnuva da düzenlenecek

Bornova Belediyesi ilçenin golf geçmişini vurgulamak için Büyükpark içindeki Kızlar Kahvesi’nin yanındaki alanda 9 delikli, +1Down Kafe’nin yanındaki alanda da küçük yaş gruplarına yönelik 6 delikli bir golf alanı yaptı. Golf sahasının işletmesi Kızlar Kahvesi ve +1 Down Kafe aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca Bahar Turnuvası adı altında etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

Bornova için özel bir yeri var

Parkurda ilk vuruşları yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın spor alanında özel bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Spor geçmişimizde golfün de özel bir yeri var. Anadolu topraklarında bu spor ilk kez ilçemizde yapılmış. Uzun yıllar da aktif bir şekilde oynanmış. Biz de ilçemizin sembollerinden biri olan bu değerimize mini golf sahası yaparak vurgu yapmak istedik. Tüm İzmirlileri bu parkurlarda keyifli vakit geçirmeye davet ediyorum” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.