Bornova’da Cumhuriyet coşkusu

Bornova’da Cumhuriyet coşkusu
  • 29 Ekim 2017 11:36

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 94. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İş Bankası viyadüklerinin altından başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Mehmet Erdem Bornovalılarla buluştu. Meydanı dolduran yurttaşlara seslenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bornova’da Cumhuriyet’in ilanının 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye çelenkleri konuldu.

Mustafa Kemal Caddedesi kırmızıya boyandı

Akşam ise Fener Alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Çevre yolu viyadüklerinin altından başlayan yürüyüş kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kortejde ailesi birlikte yer aldı. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavaları’n da yerine aldığı yürüyüşte, marşlar hep bir ağızdan söylenirken ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da Cumhuriyet coşkusuna katıldı.

Mehmet Erdem: Bornova Benim Evim

Yürüyüş son bulduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda da büyük coşku hakimdi. Ünlü sanatçı Mehmet Erdem Bornovalılarla buluştu. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıya hayranları coşkuyla eşlik etti. Meydanı hınca hınç dolduran Bornovalılar İzmir Marşı’nı da ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan söyledi. Havayi fişek gösterisi ise geceye ayrı bir renk kattı. Performansı ile büyük beğeni toplayan Mehmet Erdem, “Bornova Benim Evim” diyerek, Bornova Fen Lisesi mezunu olduğunu, gençliğinin Büyük Park’ta geçtiğini söyledi.

Cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz

Büyük Önder Atatürk’ün 28 Ekim 1923’deki “Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözünü hatırlatan Başkan Atila, “Hiçbir gün bir sonraki gün için bu kadar önemli olmamıştı. İşte o gün; bugün. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Biz Atatürk’ün çocukları olarak Cumhuriyet yolunda daha ileriye, aydınlık yarınlara, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün Anadolu’nun herhangibir köyünden vatandaşımız eğer belediye başkanı, kaymakam, vali hatta cumhurbaşkanı oluyorsa unutmayalım ki; bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bunun için Cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz. Yaşadığımız zor günleri aşmak için, birbirimizle sımsıkı elele verip, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Biz bugün
burada konuşabiliyor, eğlenebiliyor ya da özgürce ibadet edebiliyorsak bunu Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve şehitlerimize borçluyuz. Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet barıştır. Bütün ülkeyi burada, Bornova’da olduğu gibi birlikte aydınlatacağız. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.