Bornova’da Briç Turnuvası heyecanı

Bornova’da Briç Turnuvası heyecanı
  • 2 Aralık 2019 13:19

Bornova Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Briç Turnuvası, büyük heyecana sahne oldu

 Zeka ve strateji oyunlarının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapan Bornova Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Briç Turnuvası, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Dama Turnuvası gibi büyük ilgi gördü. Bornova Belediyesi, Bornova Bilimsel Briç Kulübü ve Türkiye Briç Federasyonu işbirliğiyle 16 yaş üstü kategoride gerçekleştirilen Turnuva’ya, İzmir’in tüm ilçelerinin yanı sıra Aydın, Muğla ve Manisa’dan da katılım oldu.

Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ndeki organizasyonda 45 masada 180 katılımcı derece almak için yarıştı. İki kategoride düzenlenen Turnuva’da birincilikleri Armağan Erol ve Murat Şensoy ikilisiyle Haydar Mert Özdemir ve Başak İkizkaya ikilisi kazandı.

İskambil kartlarıyla oynandığı için önyargıyla yaklaşılan briç oyununun bir zeka ve strateji oyunu olduğunun altını çizen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Briç’in yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Gelecek yıl 16 yaş altı kategoriyi de dahil ederek daha geniş kapsamlı bir turnuva düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Bornova'da Briç Turnuvası heyecanı Bornova'da Briç Turnuvası heyecanı Bornova'da Briç Turnuvası heyecanı Bornova'da Briç Turnuvası heyecanı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.