Bornova’da Ahde Vefa Sergisi

Bornova’da Ahde Vefa Sergisi
  • 23 Mart 2021 11:35

Bornova Belediyesi, ’18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ kapsamında ‘Gezgin Kadınlardan Ahde Vefa Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Kadınların, 12 farklı ülkede çektiği karelerden oluşan sergi, Bornova Büyükpark Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. Serginin açılışını İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Bedri Serter ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ sanatçılarla birlikte yaptı.

22-29 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan Ahde Vefa başlıklı sergide 9 gezgin kadın fotoğrafçının 25 eserleri yer alıyor. Sergi, 12 farklı ülkede bulunan yaş almış büyüklerin fotoğraflandığı farklı kültür ve inançların birer aynası olan karelerden oluşuyor.

Bornova’da Ahde Vefa Sergisi

 Sanatçılardan teşekkür

Sergi de Gezgin Kadınlar topluluğunda bulunan Aylin Telef, Aylin Coşkun, Ayşegül Çetinkalp, Deniz Dağaşan, Fatoş Kalınkaya, Hacer Aydın, Selcen Küçüküstel, Sema Ertörer ve Tijen Burultay’ın fotoğrafları yer alıyor. Sanatçılar adına konuşma yapan Hacer Aydın, “Burada yer alan fotoğrafları 9 arkadışımızla birlikte Türkiye, Etiyopya, İtalya, Fas, Romanya, Nepal, Vietnam, Tayland, Pakistan, Moğolistan, İran ve Kosova’da çektik. Fotoğraflarımızı paylaşmak için bize destek olan Milletvekilimiz Atilla Sertel ve bize bu sergi imkanını sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa İduğ’ a teşekkür ederiz.” dedi.

24 saat sanatçının yanında

Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi’nin her olanağı 24 saat sanatçıya açıktır. Yaşalmış büyüklerimizin bu özel haftasında bizimle bu çektikleri bu güzel kareleri paylaşan Gezgin Kadınlar topluluğuna çok teşekkür ederiz” dedi. Başkan İduğ, önümüzdeki yıl Bornova’ya yeni bir kongre merkezi kazandırmayı planladıklarını da ifade ederek, “610 kişilik çok amaçlı bu merkezde sergi, toplantı ve tiyatro salonu olmasını istiyoruz. Ayrıca Dramalılar Köşkü’nü de halka açtık. Orada da çeşitli etkinliklerle daha fazla sanatçıya hizmet etmesini sağlayacağız” dedi.

Açılışta konuşma yapan Milletvekilleri Atilla Sertel ve Bedri Serter de sanatçıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Sertel, “Bornova tarih ve kültürün iç içe olduğu bir kültür ve sanat kenti. Başkanımız Mustafa İduğ’a sanatçılara verdiği destekler için teşekkür ederiz” dedi. Bedri Serter ise, “Yaş almış dostlarımızın bu özel haftasında bu anlamlı sergi için başta sanatçılarımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.