Bornova’da 23 Nisan coşkusu Çamdibi’nden başladı

Bornova’da 23 Nisan coşkusu Çamdibi’nden başladı
  • 23 Nisan 2016 11:12

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak düzenlediği Çocukça Bornova Şenliği,  bu yıl Çamdibi’nden start aldı. Yıldırım Bayezıt İlkokulu önünden başlayan kortej geçişi, Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki halk oyunları gecesi coşku dolu anlara sahne olurken Radyo Romantik Türk’ün şarkıları ile coşkulu anlar yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını söyledi. Büyük Park içerisinde Down Kafe ise Down Sendromlu çocuklarla Nokta Koleji öğrencilerinin anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Bornova Belediyesi Çocukça Bornova Şenliği, bu yıl Çamdibi’nden başladı. Yıldırım Bayezıt İlköğretim Okulu önünde toplanan kortej, Çamdibi Atatürk Parkı’na yürüdü. Şenlik için Makedonya’nın İştip ve Delçova kentlerinden gelen gelen çocukların da katıldığı kortejde coşkulu anlar yaşandı. Bando eşliğinde yoğun ilgi gören kortej geçişinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda göçmen derneğinin temsilcisi ve vatandaşlar çocuklarla birlikte yürüdü. Cadde ayyıldızlı Türk Bayrakları ile adeta kırmızı-beyaza boyandı.

Bornova’da 23 Nisan coşkusu Çamdibi’nden başladı

 Atatürk Parkı’nda folklör ziyafeti

Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki folklor gecesi Makedonya’dan gelen Orkestra Tabiyetin minik konseri ile başladı. Daha sonra sırasıyla İzfem Halk Oyunları Topluluğu’nin minik zeybekleri, Ege Balkan Türkleri Derneği Halk Oyunları Ekibi ve İştip Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Son olarak İzfemli folklorcular çifte telli ile sahnedeydi. Havai fişek gösterisi ve çeşitli şovlarla renklenen gecede halaylar hep birlikte çekildi.

Bornova’da 23 Nisan coşkusu Çamdibi’nden başladı

 Bu coşku hep sürecek

Gecenin sonunda elinde Türk Bayrağı ile sahneye çıkan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, organizasyona destek veren tüm derneklere teşekkür ederek şöyle konuştu: “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman saygıyla ve minnetle anıyoruz. Ayyıldızlı bayrağımızın altında Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine sonuda dek sahip çıkacağız. Bu büyük bayramı hep birlikte, coşku içerisinde kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz. Aynı şekilde geleceğimiz olan çocuklarımız için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz”

Bornova’da 23 Nisan coşkusu Çamdibi’nden başladı

 Down Kafe’de anlamlı buluşma

Büyük Park içerisinde Down Kafe ise Down Sendromlu çocuklarla ile Nokta Koleji öğrencilerinin anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan etkinleri kapsamında Nokta Koleji’nden 130 dördüncü sınıf öğrencesi 30 down sendromlu çocukla biraya geldi. Çocuklar kukla atölyesi ile çember atma ve çuval yarışı gibi oyunlarla hem kaynaştı, hem de gönüllerince eğlendi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.