Bornova normalleşme sürecine hazır

Bornova normalleşme sürecine hazır
  • 29 Mayıs 2020 15:39

İlçedeki tüm toplu kullanım alanları  özel ekiplerce dezenfekte ediliyor

Bornova Belediyesi, ilan edilen normalleşme takvimi çerçevesinde 1 Haziran’dan itibaren açılacak işyerlerinin dezenfeksiyonunu yapıyor. Kafe ve restoranlardan sürücü kursları araçlarına, kültür merkezlerinden her inanca ait kutsal mekanlara ilçenin dört bir yanında dezenfeksiyon atağına geçen Bornova Belediyesi, kontrollü normalleşme sürecinde esnafın yanında olmaya devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm imkanlarını seferber ederek yürüttükleri çalışmaların koronavirüs salgını sona erene kadar devam edeceğini söyledi.

İlk olarak 11 Mayıs’ta açılan berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte ederek hijyen seti dağıtan, ardından aynı çalışmayı taksi, minibüs, sürücü kursları için kullanılan araçlar ve 29 Mayıs itibariyle toplu ibadete açılan 28 cami ile cemevi ve kiliselerde de yapan Bornova Belediyesi, dün açıklanan kararın ardından ilçedeki kıraathane, kafe ve restoranlar ile yine vatandaşların yoğun şekilde kullandığı belediyeye ait kültür, kurs merkezi ve spor tesislerinde de yapmaya başladı.

Bornova normalleşme sürecine hazır

Sağlık herşeyden önce gelir

İlçenin dört bir yanını bulaşıcı hastalıklara neden olan virüs, bakteri ve mantarlara karşı dezenfekte özelliği bulunan; renksiz, kokusuz ve çevreye zarar vermeyen ürünlerle detaylı bir şekilde dezenfekte ettiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Bornovalılar iki ayı aşkın süredir devam eden Evde Kal çağrılarına uydu. Yeni dönemde yaşam kontrollü bir normale dönerken, bu zahmetli süreçte elde edilen sağlık kazanımlarının boşa gitmemesi için biz de belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Pazartesi günü işyerlerinin açılmasından önce dezenfeksiyon çalışmalarını yaygınlaştırarak sürece katkı koyuyoruz. Özel ekiplerimiz toplu ulaşımda kullanılan araçlar ile taksi ve sürücü kurslarında gün boyu farklı insanların kullandığı araçları hijyen açısından güvenli hale getirdi. Diğer yandan hazırladığımız sosyal mesafe uyarılarıyla dikkatleri çekip tedbirin elden bırakılmaması için çalışacağız. Bu süreci kurallara uyarak ve aldığımız önlemlerle sıkıntısız bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum ” diye konuştu.

Bornova normalleşme sürecine hazır

????????????????????????????????????

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.