Bornova Lavanta kokacak

Bornova Lavanta kokacak
  • 11 Ocak 2021 10:57

Bornova Belediyesi İlçenin dört bir yanını kendi bünyesinde yetiştirdiği lavantalar ile donatacak. Bornova Belediyesi seralarında saksılanan 5 bin fidana Şubat ayı sonuna kadar 5 bin fidan daha eklenecek. İlçenin tarımsal alanlarında da kullanılacak lavantalar Bornova’nın park ve sokakarını da kokusuyla saracak.

 

Bornova Belediyesinin Pınarbaşında bulunan fidanlığında saksılanmasına başlanan lavanta fideleri yine belediyenin kendi seralarında yetiştiriliyor. Yaz aylarının başlarında çiçeklenip çalı halini alacak lavantalar maviden mora uzanan görüntüsüyle Bornova sokaklarının çehresini değiştirecek.

 

Arıların en sevdiği bitkiler arasında yer alan lavantalar arıları kendine çektiği için Bornova’nın tarımsal alanlarının yanı sıra Kayadibi mahallesinde bulunan  Bornova Belediyesi arılığında da kullanılacak. Yine yetiştirilecek lavantalara sahip olmak isteyen vatandaşlar Bornova Belediyesinin  999 29 29 numaralı telefonundan lavanta talep edebilecek.

Bornova Lavanta kokacak

Aromatik bir bitki olması sebebiyle lavantanın çiftçilere de büyük bir getirisi olacağını ifade eden Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, ‘’ İlk etapta 10 bin lavanta fidanı ekiyoruz.  Lavanta yaşanılan kuraklık sebebiyle de suya en az ihtiyaç duyan ve uzun yıllar yaşayabilen bir bitki türü, arıcılar için de çok faydalı bir çiçek, tarımsal alanlarımızda ve parklarımızda bu bitkiyi kullanacağız yine talep eden vatandaşlarımıza da dağıtımını gerçekleştireceğiz.’’ diye konuştu.

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ‘’2021 yılında yapacağımız yeni parkları kendine özgü görüntüsü ve kokusuyla ünlenmiş lavanta çiçekleri ile donatmak çok güzel olacak. Bu çiçeği kendi fidanlığımızda üretmemizde bu güzelliğe ayrı bir özellik katıyor. Lavanta ayrıca nektarı ve kokulu çiçekleri sayesinde arıcılık yapan vatandaşlarımıza da büyük katkı sağlayacak.’’ dedi.

Bornova Lavanta kokacak

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.