Bornova efelerle yürüdü

Bornova efelerle yürüdü
  • 31 Ağustos 2020 12:21

Bornova’da 30 Ağustos’a coşkulu kutlama

Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu Bornova Belediyesi’nin Koronavirüs önlemleri çerçevesinde düzenlediği kortejde yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Eşi Ufuk İduğ’un Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu (BOHOT) ile birlikte efe başlığı ile yürüdüğü korteje, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve bürokratları ile muhtarlar katıldı.

Çevre Yolu Bornova Viyadükleri altından başlayan yürüyüş, Ayyıldızlı Bayraklarla donatılan Mustafa Kemal Caddesi boyunca sürdü. Başkan İduğ ve beraberindekiler en önde efelerin yürüdüğü kortejde vatandaşları selamladı. Bornovalılar ellerindeki Türk Bayrakları ile balkonlarından ve oturdukları mekanlardan eşlik etti. Bornova Belediye Bandosu’nun çaldığı zafer şarkıları ve marşlar hep bir ağızdan söyledi.Bornova efelerle yürüdü

Coşku meydanda da sürdü                                           

Kortejin son bulduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda marşlar ve şarkılar söylenirken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ birer konuşma yaptı.

Milli bayramlarımızın yasaklanamayacağını söyleyen Atila Sertel, “Bizler bu vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin evlatları olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Kimsenin gücü bayramları yasaklamaya yetmez. Zaten halkımız İzmir’de ve Türkiye’nin her yerinde bayramlarımıza nasıl sahip çıktığımızı gösterdi” diye konuştu.

Başkan Mustafa İduğ ise 30 Ağustos’un Milli Mücadelemizin dönüm noktası olduğunu belirterek, “1071’lerden, 9 Eylüllere ve bugünlere kadar vatan için canlarını feda eden tüm şehitler hepimizin. Bu anlayışla hepsini saygı ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Bornova efelerle yürüdüBornova efelerle yürüdü

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.