Bornova çiçeklerle renklenecek

Bornova çiçeklerle renklenecek
  • 21 Nisan 2016 10:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bir marka haline gelen Bayındır çiçekleri, Bornova’nın parklarını renklendirecek. Bornova Belediyesi ile Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi(BAYÇİKOP) arasında160 bin adet yazlık çiçek alımını kapsayan protokol imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ‘Evimiz’ dediğimiz Bornovamızın çiçek gibi olmasını istiyoruz. Bunu yaparken de Bayındırlı üreticiye destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 Bornova Belediyesi ile Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi(BAYÇİKOP) arasındaki protokol, Büyük Parkt’ta düzenlenen törenle imzalandı. Törene, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, BAYÇİKOP Başkanı Ersoy Sümerkan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

160 bin adet yazlık çiçek alımını kapsayan protokole, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile BAYÇİKOP Başkanı Ersoy Sümerkan imza attı. Yapılan protokol gereği, aralarında Pervane, Melempodyum, Menekşe, Petunya, Kadife, Yıldız, Vapur Dumanı, Mezem gibi 16 türün yer aldığı çiçeklerin teslimatı 1 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Bornova çiçeklerle renklenecek

Evimiz çiçek gibi olmalı

Bayındır’ın çiçeklerinin bir marka haline gelmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “‘Evimiz’ dediğimiz Bornovamızın çiçek gibi olmasını istiyoruz. Bunu yaparken de Bayındırlı üreticiye destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

23 Nisan öncesi gerçekleşen protokol töreninde yanına gelen minik Beren’i  masadan kaldırmayan Başkan Atila çiçek protokolünün imzalarını onunla birlikte attı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çeken Atila, “Çiçek gibi kitap ve bayrak dağıtımı da çok önemli” dedi. Atila,  23 Nisan’da tüm Bornovalılardan evlerinin balkonlarını, pencerelerini Ayyıldızlı bayraklarla donatmalarını istedi.

Bornova çiçeklerle renklenecek

 

 Her eve Bayındır çiçeği

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır çeçiklerinin tüm Türkiye’de tanınması için pek çok çalışma yaptıklarını belirterek, “Ben Türkiye’nin her ilinde, her evinde Bayındır çiçeği olsun istiyorum. Bu çiçekleri Bornovanın güzel insanları ile buluşturmak bizlere onur ve gurur veriyor” dedi.

Büyükşehir örnek oldu

BAYÇİKOP Başkanı Ersoy Sümerkan, Kooperatif olarak üreticiye, emeğe saygıyı ilke edindiklerini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlayan sözleşmeli üretim modelinin pek çok ilçeye örnek olduğuna dikkat çekerek, desteği nedeniyle Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Atila’ya teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.