Bornova Belediyesi Konak Belediyesi’nin Kadın Başkanını Ağırladı

Bornova Belediyesi Konak Belediyesi’nin Kadın Başkanını Ağırladı
  • 8 Mart 2016 10:45

Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş’ı ağırladı. Avukat kimliği ile uzun yıllar kadın hareketleri içinde yer alan Pektaş, “Bize evde oturmamız gerektiği empoze edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden daha çok mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Kadınlar için bir rol model olduğunu söylediği Pektaş’ı Bornova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Olgun Atila ise salonu dolduran kadın çalışanlara seslenerek; “8 Mart’ta hepiniz idari izinli olacaksınız ve biz erkekler sizlerin değerini çok daha iyi anlayacağız “ diye konuştu

Bornova Belediyesi’nin Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş’ı konuk ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği Büyükpark içindeki Nikah Salonu’nda yapıldı.

Bornova Belediyesi Konak Belediyesi’nin Kadın Başkanını Ağırladı

Başkan Olgun Atila, kadınlar için bir rol model olduğunu söylediği Pektaş’ı Bornova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Göreve geldiği ilk günden itiberen kadınlara, çocuklara ve engellilere pozitif ayırımcılık yapacaklarını vurguladığını ve bunun gereklerini yerine getirmek için çalışıkları söyledi. “Başkan yardımcılarımızın yarısı, müdürlerimizin yüzde 60’ı kadın. Dileğim bu rakamların yüzde yüze çıkması. Böylece görevimi başarıyla tamamlamış olurum. Sizlerle çalışmak, bu kent için üretmek benim için bir gurur. 8 Mart’ta hepiniz idari izinli olacaksınız ve biz erkekler sizlerin değerini çok daha iyi anlayacağız” diyen Başkan Atila’nın sözleri büyük alkış aldı.

Bornova Belediyesi Konak Belediyesi’nin Kadın Başkanını Ağırladı

Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş da “Böylesi özel bir günde Bornovalı kadınlarımızla olmak çok güzel” diye konuştu. Belediye Başkanı olmadan önceden İzmir Barosu Başkanlığı da yapan Pektaş, bir kadın olarak meslek yaşamında karşılaştığı zorlukları anlattı. Bir avukat olarak kadın hareketleri içerisinde de aktif olarak yer alan Pektaş, “Siyasette dahil pek çok alanda eskiye göre daha aktifiz ama hala bize evde oturmamız gerektiği empoze edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden daha çok mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Pektaş, salonu dolduran katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Söyleşinin ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına hazırlanan pasta hep birlikte kesildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, etkinliğe katılan tüm kadınlara tek tek karanfil dağıttı ve mor renkte fular hediye etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.