Bornova Belediyesi kadınlara destek oluyor

Bornova Belediyesi kadınlara destek oluyor
  • 13 Temmuz 2018 09:40

Yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle kadınlara her konuda destek olan Bornova Belediyesi, sosyal yaşamda aktif olaması için de aktiviteler düzenliyor. Kent gezileriyle gittikleri bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görüp yeni bilgi edinen kadınlar, belediyenin açtığı kurslar ve düzenlediği eğitimler ile de sosyal hayata daha fazla katılma imkanı buluyor. 2018 yılının ilk 6 ayında kadınlara özel olarak düzenlenen 11 kent gezisine 351 kadın katılarak yaşadıkları yerin tarihini öğrenme imkanı buldu.

Kadınlar için hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği etkinlikler ile adından söz ettiren Bornova Belediyesi 2018 yılında da çalışmalarına devam ediyor. İlk 6 ay içinde bir çok farklı konuda gerçekleşen seminer, panel ve söyleşilerin yanında, kadınlar için atölye çalışmaları ve gezilerde düzenlendi. Ocak ayından bu yana kadınlara özel olarak gerçekleşen 11 kent gezisine 351 kadın katıldı. Bornova Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Türkan Saylan Kadın Konukevi’nden  Ocak  ayından bu yana 43 kadın ve 20 çocuk misafie edilirken, 232 kadın psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalandı. Ayrıca ihtiyacı olan 64 kadına da hastane ve ilaç desteği sağlandı.

Seminerler ile kadınları biliçlendiriyor

‘Kadının Aile İçindeki Yeri ve Erkan Yaşta Evlilik’, ‘Enfeksiyonlarla Mücadele’ ve anne çocuk seminerleri düzenleyen Bornova Belediyesi, 8 Mart’ta da kadınlar için farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı.  8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar günü kapsamında ‘’İklim Değişikliği Ve Kadın ‘’, ‘’ Dünyada İz Bırakan Kadınlar ‘’ , ‘’Kız kardeşlerim ‘’ gibi  organizasyonlarla Bornova’da kadın olmanın ayrıcalığını gösterdi.  Ayrıca Yakaköy, Beşyol ve Çiçekliköy gibi Bornova’nın kırsal mahallerinde de ‘İlk Çocukluk ve  Ergenlik Dönemi İletişimi’, ‘Çocuk İstismarına Karşı Bilinç Oluşturma ve Çocuk Dönemi Cinsel Eğitim’ gibi seminerler düzenlendi. 6 ay içinde gerçekleşen 9 panel, seminer ve eğitimden 750 kadın yararlandı.

Kadınlar  Atölye’ye Çocuklar Kreşe  

Bornova Belediyesi kadınları sosyal yaşama kazandırma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Kadınlar için açılan atölyelere bu yıl 6 ay içerisinde 93 kadın katılırken Bornova belediyesi çocukları da unutmadı.  Çocuk Aktivite Merkezlerinden  6 ay içerisinde 1.124 çocuk yararlandı.

Evimize Hoş Geldin Bebek 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

Bornova Belediyesi, Bornova ailesine yeni katılan bireyleri de unutmadı. Yeni doğan bebekler ve ailelerine özel olarak yapılan hediye paketlerinden 6 ay içerisinde 188 bebek yararlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.