Borfiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hemşirelerinin gününü unutmadı.

Borfiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hemşirelerinin gününü unutmadı.
  • 12 Mayıs 2016 09:30

12 Mayıs Hemşireler günü ve Hemşireler haftası tüm ülkede kutlanmasının yanı sıra 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Borfiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezide çiçekli kutlama yaptı. Merkezdeki hemşirelere çiçekler vererek günlerini kutlayan Borfiz Fizik Tedavi Merkezi bu özel günde onları yalnız bırakmadı.

Hemşireler Günü Nedir? 12 Mayıs hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olduğu için Hemşireler Günü olarak kutlanır ve bu günü takip eden hafta da; Hemşireler Haftası’dır. Bu hafta değerlendirilirken, hemşireliğin mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir. Mesleğin önemine toplumun dikkati çekilir. Sağlık; bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek gruplarından biri ise hemşirelerdir. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Şefkat, disiplin ve ciddiyetten uzak birinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç olan insanlara hizmet etmektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşilerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik ve sosyal açıdan desteklenmesi gereken bir mesle grubu olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.