Bodrum’da korkutan yangın!

Bodrum’da korkutan yangın!
  • 8 Temmuz 2016 15:48

İslamhaneleri Mahallesi’ndeki makilik alanda bugün saat 12.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Alevler, kuru ot ve çalıların rüzgarın da etkisiyle hızla tutuşmasıyla kısa sürede büyüyerek tarım arazilerine ulaştı. Çevredeki evlerde yaşayanlardan kimileri çatılardan korku dolu gözlerle yangını izlerken, kimisi de kazma, kürek, tırmık ve doldurdukları kovalarla su taşıyarak alevlere ilk müdaheleyi yaptı. Bölgeye 6 itfaiye aracı, Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne ait iki arazöz ile 30 orman işçisi sevk edildi.

EVLERE 15 METRE YAKLAŞTI

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı. Alevlerin bir ara evlere 15 metre kadar yaklaşması yürekleri ağza getirdi. İki saatlik çaba sonucunda alevler evlere ulaşmadan kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 8 hektar tarım arazisi ile 6 hektarlık makilik alan küle dönerken, bir su deposu zarar gördü. Yeniden alevlenen yerlerde söndürme, diğer bölgelerde soğutma çalışmaları sürerken, jandarma yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

HAVADAN MÜDAHALE EDİLMEMESİNE TEPKİ

Havadan müdahale yapılmamasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Sabahattin Ay, “Havadan müdahale için ille yanan yerin ormanlık alan mı olması gerek. Alevler birden büyüdü. Evlere yaklaşınca heyecan ve korku yaşandı. Ama itfaiyenin zamanında müdahalesi evlerimizi yanmaktan son anda kurtardı” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.