Boccia’da Şampiyon Foça

Boccia’da Şampiyon Foça
  • 10 Aralık 2016 10:49

Foça Belediye Spor Engelli Boccia Takımı, Gaziemir Belediyesi’nce düzenlenen İzmir Turnuvası’nda, şampiyonluklar ve önemli dereceler kazandı.

BC5 kategorisinde İsmet Turguttekin il 1.si, Şampiyon, BC3 kategorisinde Veli Ortak il 3.sü, BC3 takımlar kategorisinde Veli Ortak ve İbrahim Kılıç il 2.si, Ayşegül Güney BC5 kategorisinde il 3.sü oldu. Özel sporcular, Ali Kurt, Zeynep Yanbaş, Batuhan Demirel, Berkay Özer ve Hüseyin Güney’den oluşan takım, İl 1.si, Şampiyon oldu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, şampiyon sporcuları ve antrenörleri Şebnem Sezer’i tebrik etti. Başkan Demirağ, ‘Engelli kardeşlerimizi gönülden kutluyorum. İzmir Şampiyonası’nda çok başarılı olup, bizlere yeniden büyük gurur yaşattılar’ dedi.

İzmir’in 94. Kurtuluş Yılı anısına, 9 Aralık Cuma günü düzenlenen Boccia Turnuvası’na, İzmir bölgesinden toplam 40 bedensel engelli ve 26 özel sporcu katıldı. Foça Belediye Spor Engelli Boccia Takımı da bu şampiyonada 5 özel ve 4 bedensel engelli sporcusuyla yarıştı.

Boccia nedir, nasıl oynanır?

Boccia oyunu, özellikle son yıllarda popülaritesini arttırmış durumdadır. Boccia, bedensel engellileri spor yapmaya teşvik etmesi açısından çok faydalıdır. Boccia, 1984 New York Paralimpik Oyunları’nda tanıtılmıştır. Olimpiyatlarda “paralimpik oyunlar” adı altında yer almaktadır.

Boccia oyununda amaç, topu en uygun alana göndermek ve rakibin topunu saf dışı bırakmaktır. Oyunun hemen başlangıcında, küçük bir top, oyun alanının herhangi bir bölgesine atılır. Bu topun gittiği bölge, oyun içinde atılması gereken topların gitmesi gereken bölge özelliğini taşımaktadır. Oyun içerisinde pek çok strateji uygulanmaktadır.

Top, istenilen bir biçimde elden çıkartılabilmektedir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Toplar, sporcunun stiline göre, falsolu, düz, yerden ve havadan bir şekilde oyun alanına gönderilebilmektedir. Toplar, hakem tarafından hedef topuna olan yakınlıklarına göre puanlandırılır.

Bireysel Boccia, dört raunt olarak kişi başına altı topla oynanırken; takım Boccia, altı raunt olarak kişi başına iki topla oynanır. Oyunda, başka türlü bir şekilde katılma olanağı olmayan sporcular için özel olarak imal edilmiş yardımcı aletlerin kullanılmasına izin verilmektedir.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.