“BMC TAŞINMIYOR, İZMİR’DE DAHA DA BÜYÜYOR”

“BMC TAŞINMIYOR, İZMİR’DE DAHA DA BÜYÜYOR”
  • 5 Mart 2016 13:24

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in önde gelen sanayi kuruluşu olan BMC’nin İzmir’den taşınmayacağını aksine yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini açıkladı.

Bir süredir devam eden BMC’nin İzmir’den taşınacağı iddiaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım İzmir’in yoksullaştırılmak istendiğine dair kamuoyu oluşturma çabalarının art niyetli bir yaklaşım olduğuna dikkat çekti. Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada BMC’nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılmak niyetinde olmadığını aksine yatırımlarını daha da büyüterek İzmir’e sağladığı katkıyı ileri taşımayı hedeflediğini söyledi.

2014 yılında el değiştiren BMC’nin son birbuçuk yılda yaptığı atılıma da dikkat çeken Yıldırım BMC yetkililerinden aldığı bilgileri de kamuoyu ile paylaştı.  Bakan Yıldırım şunları söyledi; “BMC İzmir Pınarbaşı tesislerinde önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor.  Üretim hatlarını, ekipmanlarını, teknolojilerini, tüm yazılım ve donanımını yeniliyor.  2017 sonuna kadar Pınarbaşı tesislerine 200 milyon TL’yi aşan bir yatırım öngörülüyor. Bunun yanı sıra; 2017 yılı başında piyasaya çıkması planlanan yeni Kamyon ve Otobüs ailelerinin de tüm mühendislik ve geliştirme faaliyetleri yine Pınarbaşı tesislerinde hızla devam ediyor. BMC’nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılmak niyeti yoktur.  Tam tersine, çalışanları ve yan sanayi firmaları ile kenetlenmiş bir şekilde bu tesislerde yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’yi Uluslararası alanda temsil edebilecek güce sahip bir firmanın farklı bölgelerde yapacağı yatırımların ‘BMC İzmir’den taşınıyor, İzmir yoksullaştırılacak’ şeklinde kamuoyuna sunulması son derece artniyetli  bir yaklaşımdır.”

İzmir’in İstanbul ile yarışır konuma gelmesi ve hak ettiği değeri görmesi için gereken desteği sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım  “BMC İzmir Pınarbaşı tesisleri her zaman bu şirketin en önemli üretim merkezlerinden birisi olarak kalmaya devam edecektir. Firmanın Sakarya Karasu arazi projesi, kesinlikle İzmir’den taşınma projesi değildir.  Bu proje, BMC için ilave bir tesis ile büyüme ve genişleme projesidir. İzmir’e katma değer sağlayan hiçbir yatırımın buradan gitmesine meydan vermeyiz. Aksine yapılacak yeni yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. İzmir’e verdiğimiz sözün hep arkasındayız.” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.