“Biz Adam Olduğumuzda Kadınlar Ölmeyecek”

“Biz Adam Olduğumuzda Kadınlar Ölmeyecek”
  • 8 Mart 2016 10:12

Buca Belediyesi, kadının toplumdaki önemini bir kez daha hatırlatmak için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çok farklı ve renkli bir etkinliği imza attı. ‘Kadının Sesi ve Kadının Rengi’ başlığı altında düzenlenen etkinlikte önce şiddet gören kadın hikayelerinin erkekler tarafından anlatıldığı ve sosyal medyada büyük yankı bulan video gösterimi yapıldı. Kadınların isyan ve beklentilerini anlatan kısa gösterinin ardından, kadının özelliklerini simgeleyen renklerle oluşturulan boya karışımı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın fırçasından günün en anlamlı mesajına dönüştü; “Biz adam olduğumuzda kadınlar ölmeyecek”

Kadının sesi ve rengi Buca’da ilginç bir etkinlikte hayat buldu. Buca Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadının Sesi, Kadının Rengi’ etkinliğinde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina mesajını, 8 farklı rengi temsil eden kadınlardan toplanan boyalardan oluşan renkle tuvale yazarak verdi.

“Biz Adam Olduğumuzda Kadınlar Ölmeyecek”

Etkinlik, yaşamını yitiren tüm kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasıyla başladı. Sosyal medyada büyük yankı bulan ve şiddet gören kadınların hikayelerinin ünlü erkek sanatçılar tarafından seslendirildiği video gösterimi Bucalıların beğenisini kazandı.

Gösterimin ardından 8 kadın, ‘kadın sevgidir’, ‘kadın hayattır’, ’kadın emektir’  söylemleri ve bu özellikleri simgeleştirdikleri boyalarıyla sahne aldı. Talep ve beklentilerini tiyatral bir anlatımla ortaya koyan kadınlar ‘Yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz’ şiiri eşliğinde Bucalılara gül attı. Kadınların gösterisine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da dahil oldu. Kadınlar, Başkan Piriştina’nın elindeki fanusa, kadını özellikleriyle simgeleştiren boya kavanozlarını boşalttı. Başkan Levent Piriştina, gösterinin sonunda tüm renklerin birleşiminden oluşan boya ile sahnedeki tuvale günün en anlamlı sözünü yazdı. “Biz adam olduğumuzda kadınlar ölmeyecek”…

“Biz Adam Olduğumuzda Kadınlar Ölmeyecek”

Gösterinin ardından hazırladıkları ‘ Kadının Rengi’ yastığı hediye edilen Başkan Piriştina, “Eğer bu ülkede huzur ve mutluluk içinde yaşamak istiyorsak, kadınlarımızı söylemde değil eylemde hayatın içine katabilmeliyiz. Kadınlarımız çaresiz değil, masaya vuruşları asla boşuna değil” sözleriyle kadınlara seslendi.

Etkinlik kapsamında, ’Kadın ve Yaşam’ konulu fotoğraf sergisi, psikolog Ahmet Konya’nın empati üzerine söyleşisi ve Positive Live grubunun sahne performası ile kadınlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe sakinlerinden Başkan Mutlu’ya sevgi seli
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.