Bir meydandan çok daha fazlası

Bir meydandan çok daha fazlası
  • 9 Nisan 2016 10:30

Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” beklentisiyle kaderine terk edilen Kasaplar Meydanı yepyeni görünümü ve işleviyle Bucalılarla buluşmak için artık gün sayıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 5 Mayıs 2015 tarihinde atılan meydanda çalışmalar tüm hızıyla sona doğru yaklaşıyor. Buca Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Buca’da yürütülen projelerle kentin çehresi büyük bir hızla değişirken, Kasaplar Meydanı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projede 150 araçlık yeraltı otoparkı, oturma alanları, kafeterya ve gezinti alanları yer alıyor. Buca’nın kalbinde kangrenleşmiş bir yara gibi yıllardır çözülemeyen Kasaplar Meydanı sorununa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle neşter vurulduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona yaklaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi ile kent yepyeni bir cazibe merkezi kazanırken, bölgedeki trafik sıkışıklığı da ortadan kalkacak.

Bir meydandan çok daha fazlası

Büyükşehir’e teşekkür

Buca’nın yıllardır çözülemeyen en büyük sorunları arasında yer alan Kasaplar Meydanı’nda yapılan çalışmaları yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kasaplar Meydanı’nda yapılan çalışmaların Buca ve Bucalılar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, meydanın hizmete açılmasını tüm hemşerileriyle birlikte sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Meydanın Buca’ya yepyeni bir vizyon katacağını sözlerine ekleyen Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bir meydandan çok daha fazlası

Bu meydan Buca’ya çok yakışacak 

Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarda 150 araçlık yeraltı otoparkının inşaatı tamamlanırken, meydan düzenlemesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti alanları, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak. Büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımın 2016 Temmuz ayı olan inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında hizmete açılması planlanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Bir meydandan çok daha fazlası

“Göç ve Mübadele Anı Evi” de olacak

Öte yandan Buca Kasaplar Meydanı çevresinde bulunan 3 adet tarihi binadan ikisinin restorasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanırken, diğer binada ise sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi binalardan birini “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenleyecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.