Bilginin Paylaşıldığı YİNKAT 1 Yaşında

  • 27 Ekim 2016 15:18

Bilginin Paylaşıldığı YİNKAT 1 YaşındaBu hafta yoğun iş ve ders temposunda, hayata sıkı sıkı bağlı insan kaynakları yöneticiliği yapan can dostumun e postası ulaştı. YİNKAT (Yeni İnsan Kaynakları Topluluğu) 1. Kuruluş yıldönümü kutlamasına davet edildim.

Yıllardır İzmir basın grubundaki bir çok etkinliğe davet edilir bende fırsat buldukça katılırım.

Bu sefer konu içinde İnsan geçen bir topluluk olunca ve  bir dostumda devreye girince koşa koşa katılmak istedim.

Karşıyaka Nikah Sarayın üstünde gerçekleşen gecede genç insan kaynakları çalışanları yada gönüllüleri sizleri güler yüzle karşılıyor. Siz uygun gördüğünüz masaya oturuyorsunuz. Ne bir protokol masası ne de başka ayrımcılık yaratan bir masa mevcut. Oturduğunuz masada sizi güler yüzle karşılayan ve elinizi “hoşgeldiniz” diyerek samimice sıkan genç yaşta insan kaynakları profesyoneli olmuş CAN’lar mevcut. Mevki ve koltuk hırsının, kibirin,  çok bilmişliğin verdiği ukala tavırdan yoksun Genç İK’cılar…

Ne bir kartvizit alışverişi ne de bir hangi firmada ne iş yapıyorsunuz ? diye sorunda yok.

Biliniyor ve işlenmiş ki değerli Olan “İnsan “

Kısaca insana “İnsan” olduğu için insanca yaklaşan İzmir ve Ege’nin sıcaklığını hissettiğiniz kapalı ancak yeniliğe ve bilgiye açık grup.

Gecenin başlamasına yakın tanıdık yüzlerde yemeğe katılıyor. Katılan sayısı 60’ın üzerinde ve hepsi İnsan Kaynakları profesyoneli olunca daha da mutlu oluyorum.

Masada ki gençlerle sohbet ederken insanın ne sosyal medyada bir şey paylaşası geliyor nede cep telefonundan gündemi takip etmek. Hepsi dolu dolu gençlerin kimisi blog yazıyor kimisi mail grubunu yönetiyor. Tek amaçları var Birlik ve beraberlik içinde PAYLAŞMAK.

Yanımda oturan Y Kuşağı İnsan Kaynakları yöneticiliği yapan dosta soruyorum Ne Yapar? YİNKAT Üstadım diyerek söze başlıyor genç kardeşim “bizim topluluğumuzun en önemli misyonu başta İzmir olmak üzere İK çalışanlarını bir topluluk altında toplayarak meslekteki yeni gelişmeleri , mevzuat değişikliklerini ve uygulamaları paylaşmak, özellikle Y Kuşağı yeni İK’cıları mesleki anlamda eğitici projeler geliştirerek onları yetiştirmek ve ilerleyen dönemlerde büyük ve kurumsal firmalara İK Yöneticisi olarak yetiştirmek ve özellikle; bordrolama iş hukuku, liderlik gelişimi, zaman yönetimi vs eğitimler vermek”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

YİNKAT’ın öncelikle kuruluş amacı ve misyonu özellikle İstanbul oluşumlu İnsan Kaynakları Dernek ve topluluklarının yanı sıra İzmir ve Ege Bölgesi’ne has buradan çıkan ve bölgeyi kapsayan ancak tüm Türkiye’ye yayılan  YENİ bir İNSAN KAYNAKLARI topluluğu yaratmak.

İzmir’de bu tarz yeni oluşumlar çok sınırlı kaldığı için var olana alternatif ve farklı PAYLAŞIMCI topluluk oluşturmak.

Gerçekten işinin ehli, sadece kendi çıkarını düşünmeyen, yapılan etkinliklere kendi üyelerinin yarısından fazlasının katılım sağlandığı, kendi menfaatleri için paylaşımın olmadığı, ben yaptım oldu diyerek değil Bilim ve Aklı, çoğulculuğu düşünen topluluklara ihtiyaç var İzmir’de.

Yeni İnsan Kaynakları Topluluğu (YİNKAT) ‘ın kurucusu Oktay Abacıoğlu, kurucular arasında Yrd. Doç. Dr. Cemile Çetin, Ali Recep Nüzket, Özge Gürler, Hatice Kelebek gibi İnsan Kaynağı’nda değer yaratmış profesyoneller ve hocalar mevcut.

Yapılan 1 yıl kutlamasını organize eden ve gecenin başından sonuna kadar misafirler ile tek tek ilgilenen İK çalışanları Anıl Güçlü ve  Azat Oğuz gönüllülerin dışında başka bir sivil toplum kuruluşları da destek veriyor YİNKAT’a en başta da  Keşif Dağcılık geliyor.

Ayrıca; meslekteki yeni gelişmeleri, kanun değişikliklerini, yeni yönetmelik, genelge, yaklaşımları ve uygulamaları paylaşarak sorunlara çözüm bulma amacı da güdüyor.

Genç İnsan Kaynakları profesyonellerine kısacası yön vermeyi hedefliyor.

Güçlerini de “BİRLİK ve BERABERLİK”lerinden alıyorlar.

Ne diyelim İzmir’e yakışıyor böylesine güzel “BİRLİK”TELİKLER…

YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.