Bergama’da Verimli Tarım Arazileri Satışa Çıkarıldı

Bergama’da Verimli Tarım Arazileri Satışa Çıkarıldı
  • 1 Nisan 2021 15:36

6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesine devredilen verimli tarım arazileri, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile satışa çıkarıldı. Toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarım arazisinin satışına ilişkin alınan belediye meclis kararına tepki gösteren köylülere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi.

Satışa çıkarılan tarım arazileriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hazine arazilerinin dahi tarıma açılacağının söylendiği bir dönemde 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki verimli toprakların satılmak istenmesine tepki gösterdi.

“HAKLI DİRENİŞTE YANLARINDAYIZ”

“Köylülerin haklı direnişinin yanındayız” diyen Sertel, şunları söyledi:

“Bergama’nın AK Partili Belediye Başkanı, bölgenin en kıymetli tarım arazilerini AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla satışa çıkardı. Toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarım arazisi belediye meclisi kararıyla satışa çıkarıldı.  Köylüler ise haklı olarak satışa karşı direniyor. Biz köylülerimizin ve onların haklı mücadelesinde yanlarındayız. Bu konuyu Meclis’e taşıdım ve ‘Hazine arazilerini dahi tarıma açacağız’ diyen Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi verdim. Bakanlık bu verimli tarım arazilerinin satılmasına göz yumacak mı? Bu araziler satılırsa muhtemelen tarımdan koparılacak ve kim bilir bu araziler üzerinde neler yapılacak. Sayın Bakan’a bu tarım arazilerinin satılmasını doğru bulup bulmadığını, doğru bulmuyorsa AK Partili Belediye Başkanı’nı bu konuda uyarıp uyarmayacağını da sordum. Satışın iptali için köylüler dava açtılar. Bakanlık bu davaları takip edecek mi? Kanunlar el veriyorsa bu davaya müdahil olacak mı? Tüm bu sorularımıza ve Bakanlığın bu arazilerin satışına engel olup olmayacağına ilişkin yanıtları bekliyoruz. Bergama’da köylülerin haklı direnişi sürecek. Umuyorum ve diliyorum ki, bu verimli tarım arazilerinin satılması mahkeme kararıyla önlenecek.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu:

1-           Hazine arazilerinin dahi tarıma açıldığı bir dönemde verimli tarım arazilerinin satılmasına göz yumulacak mıdır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

2-           Bakanlık olarak bu tarım arazilerinin satışını doğru buluyor musunuz? Doğru bulmuyorsanız bu ve buna benzer satışları önlemek için adım atacak mısınız?

3-           Satışın iptali için köylüler tarafından açılan davaya müdahil olacak mısınız?

4-           6360 sayılı Bütünşehir Yasası gereği Türkiye genelinde hangi ilimizde kaç adet ve kaç metrekare tarım arazisi bu şekilde satışa çıkarılmıştır?

5-           Bu şekilde satışa çıkarılan arazilerin son 2 yılda ne kadarı satılmış, ne kadar gelir elde edilmiştir?

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.