Bergama’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü töreni

Bergama’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü töreni
  • 10 Aralık 2019 15:04

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi.

Törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın insan hakları gününde dünyada yaşanan vahşet ve katliamlara dikkat çektiği konuşmasının ardından ilçe genelinde ortaokullar arasında ‘İnsan Hakları’ konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

BAŞKAN KOŞTU; “ İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE BATILILAR DÜNYA GENELİNDEKİ İŞKENCE VE ZULME KÖR VE SAĞIRLAR”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bile özellikle Müslüman ülkelerde yaşanan işkence ve zulme Batı’nın kör ve sağır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Doğu Türkistan ve Arakan’da cinayetler, işkence ve zulümler devam ediyor. Bu bölgelerde yaşama tutunmaya çalışan insanlar dinleri ve ırkları dolayısıyla işkence görüp, vahşice öldürülüyorlar. Bu zulüm haberlerini izleyerek insanlığımızdan utandığımız bir günde 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz. Batılılar bu zulüm ve insanlık dışı işkenceleri görmüyor, işitmiyorlar. Bu zulmü Müslüman coğrafyaya, din, dil ve ırk ayrımı yaparak reva görenleri kınıyorum” dedi.

Bergama'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü töreni Bergama'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü töreni Bergama'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü töreni

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.