Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’ye adım atıyor

Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’ye adım atıyor
  • 17 Mart 2020 15:01

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile bir toplantı gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası’nda yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemizde hayata geçireceğimiz bu organize sanayi bölgemizle üretimden kesime, bakımdan pazarlamaya kadar her aşama tek noktada birleşecek. Bu tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda bu tesis bölgemizde büyükbaş hayvancılığın da lokomotifi olacak” dedi.

3 milyon 500 bin metrekare alana kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçtikten sonra genişleme çalışmalarının da devam edeceğine dikkat çeken Başkan Koştu, planlamanın sürekli olacağının altını çizdi.

TESİSTE A’DAN Z’YE BÜYÜKBAŞ İÇİN HER HİZMET OLACAK

Tesiste büyükbaş hayvancılığa yönelik akla gelebilecek her faaliyete yer vermek istediklerini ifade eden Başkan Koştu, “Tesisimiz içerisinde Hayvan Barınma Tesisi, Et Entegre Tesisi, Hayvan Hastanesi, Hayvan Pazarı, Biyogaz Tesisi, Gübre Fabrikası gibi bölümlerin olmasını planlıyoruz” dedi.

HAYVANSAL ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞECEK, SIFIR ATIK OLACAK

Tesiste biyogaz üretiminin de yapılmasının hedeflendiğini  anlatan Koştu, “Hayvansal atıklar gübre üretiminde kullanılacak. Biyogaz tesisiyle bağlantılı gübre fabrikasıyla çiftçilerimizin en büyük sorunları arasında bulunan gübresel atıkları değerlendirmiş olacağız. Gübresel atıkların insan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda sıvı ve katı gübreye dönüştürülen bu atıklar, çiftçilerimiz tarafından arazilerinde kullanabilecek. Çevre açısından da önemli bir dönüşüme katkı sağlanmış olacağız” dedi.

BU TESİSİN İSTİHDAMA KATKISI BÜYÜK OLACAK

Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerine başlamasıyla ilk günden itibaren istihdama katkısı olacağına da dikkat çeken Başkan Koştu, “Tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Planlamamızı bu tesisimizin sürekli büyümesi üzerine yapıyoruz. Yani tesis faaliyete geçtikten sonra yıllar içerisinde aynı kalmayacak. Çağın ve büyükbaş hayvancılığın gereksinimlerine göre sürekli büyüme gösterecek. Bu büyümeyle birlikte bölgemizde bulunan işsizliğin önlenmesine katkısı olacak. Bir yandan Batı Anadolu Serbest Bölgesi,  bir yandan Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesi ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın faaliyete geçmesiyle Bakırçay’da işsizlik diye bir şey kalmayacak. Bütün planlamalarımız hemşehrilerimizin mutluluğu için ” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’

BÜNYESİNDE ET ENTEGRE TESİSİ DE BULUNACAK

Hayvan yetiştirme kapasitesine ek olarak besi organize sanayi bölgesinde çok modern bir et entegre tesisini kurmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Koştu,” Ayrıca şehir içerisinde kalan besi işletmeleri, besi organize sanayi bölgemize taşınabilecek. Tesis içerisinde hayvan sağlığı merkezi de kurulacak. Hayvancılık alanında olabilecek ekonomik döngünün neredeyse tamamını aynı tesis içerisinde gerçekleştireceğiz. Tesis içerisinde bir hayvan pazarı da olacak. Bu pazar alanı kapalı ve açık bölümleri ile modern bir şekilde inşaa edilecek. Bu tesisimiz etkinliği ile dünya standartlarında üretimden kesime atıkların enerjiye dönüştürülmesinden ve gübre olarak kullanılma sunulmasına kadar ekonomik döngünün tamamını karşılarken bölgemiz için oldukça önemli bir hizmeti yerine getirecek” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.