Belediyeden Vatandaşlara 200 Bin FideDesteği

Belediyeden Vatandaşlara 200 Bin FideDesteği
  • 9 Haziran 2021 12:33

Menemen Belediyesi, üretilen 200 bin yerli tohum fidesini, (domates, biber ve patlıcan), muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Kıymetli üreticilerimizi bu tür projeleri artırarak ihya edeceğiz” dedi.

Menemen Belediyesi, ilçede yerel tohumun üretimini teşvik etmek, tohum çeşitliliğini korumak ve yerel tohumun yok olmasına engel olmak için harekete geçti. Bu kapsamda Menemen Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 65 mahalle muhtarına teslim edilen toplam 200 bin yerli tohum fideleri, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Belediyeden Vatandaşlara 200 Bin FideDesteği

Menemen’in tarım alanında çok zengin bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Menemenimizde tarımın daha iyi yerlere gelmesi ve nitelikli tarımın artması en büyük arzumuz… Nesillerden nesillere aktarılacak olan bu kıymetli tohumları, üreticilerimize vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı ürünlerle ilçemizin en güzel lezzetlerini kıymetli halkımıza dağıtıp, gelecek nesillere de bu güzel tohumları ulaştırmak istiyoruz. Üreticilerimizin, çiftçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.