Belediye Başkanı Arda’nın ilk kazmasını vurduğu inşaat ile ilgili belediyede bilgi ve belge yok!

Belediye Başkanı Arda’nın ilk kazmasını vurduğu inşaat ile ilgili belediyede bilgi ve belge yok!
  • 8 Eylül 2020 12:04

Gaziemir Belediyesi’nin kendi mülkündeki işletmeyi yıkıp, yeniden yapması ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yeni yapılan tesisin ne kadara mal edildiğini, kim tarafından yapıldığını, finansmanın kim olduğunu, inşaat ruhsatını dilekçe ile belediyeye sordu. İlk kazmasını Başkan Halil Arda’nın vurduğu inşaat ile ilgili belediye, dilekçeye cevap olarak, ‘’Sorunuzda geçen konular hakkında belediyemiz kayıtlarında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır’’ cevabı geldi. Mali açıdan kötü durumda olduğunu belirten belediyenin, tamir varken yıkıp yeniden yapmayı anlayamadıklarını belirten Atmaca, ‘’İnşaat ruhsatları belediye tarafından verilir. Bu durumda ya inşaat ruhsatsız başlamış ya da Başkan kamuoyundan bir şeyler gizlemektedir’’ dedi.

Gaziemir İlçesi Sevgi Mahalle’sindeki, İlçe Belediyesine ait Tepe Restoran, belediye tarafından yıkılarak, Porta Kafe adı altında yeniden inşa edilmeye başlandı. Geçtiğimiz 24 Temmuz’da da, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yeni bina için ilk kazmayı kendisi vurdu. Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Belediye Başkanlığına bir dilekçe yazarak şu soruları sordu; ‘’Belediyemizin hüküm ve tasarrufu altında bulunan Tepe Cafe tesisleri yıkılmış olup yerine yeni bir tesis yapılmaktadır. Tesisin yaklaşık maliyeti ne kadardır? İnşaat kim tarafından yapılmaktadır? Finansman nereden temin edilmiştir? Bugüne kadar kaç para harcanmıştır? Tahmini bitiş tarihi nedir? Söz konusu tesise ait inşaat ruhsatı ve projelerin birer örneğini tarafıma verilmesinin arz ederim’’

Belediye Başkanı Arda’nın ilk kazmasını vurduğu inşaat ile ilgili belediyede bilgi ve belge yok!

‘’Ya inşaat ruhsatsız başlamış ya da Başkan kamuoyundan bir şeyler gizlemektedir’’

 

Başkan Halil Arda’nın göreve geldiği günden bugüne skandallarla anıldığını, son icraatıyla pes dedirttiğini ifade eden Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili, ‘’Sayın Belediye Başkanı, belediyenin gelir getirici bütün tesislerinin işletme haklarını SEYDAŞ A.Ş. isimli belediye şirketine ayni sermaye olarak aktardı. Bu tesislerden, eski ismi Tepe Restaurant olan tesis, bazı tadilat ve iyileştirmeler yapılarak işletilebilecek durumdaydı. Fakat Sayın Arda, bu tesisi yıkarak, yeni tesis yapma yolunu seçti. Eylül meclisinde, önümüzdeki ay maaşları ödeyemeyeceğini belirten Arda’nın muhasebeci olması ve belediyenin mali portresini okuyamayarak lüzumsuz yatırımlara kaynak aktarması çok şaşırtıcıdır. Madem belediye mali açıdan bu kadar zor durumda, neden tesis ufak tefek iyileştirmelerle kullanılmadı? Ayrıca soru önergesine verdiği cevapta, ‘Belediyede herhangi bir bilgi bulunmuyor’ diyerek neyi gizlemektedir? İnşaat ruhsatları belediye tarafından verilir. Bu durumda ya inşaat ruhsatsız başlamış ya da Başkan kamuoyundan bir şeyler gizlemektedir. Belediye şirketleri gelir getirici işlerde 2886 sayılı kamu ihale kanununa tabi değildir. Fakat harcama yaparken 4734 sayılı kamu ihale kanununa tabidir. Buradan kendisine tekrar soruyorum; Yeni kafe binasının projelerini kim hazırladı? İnşaat ruhsatı var mı? Mali kaynak nereden sağlanıyor? İnşaat işini kim? Hangi koşullarda? Kaç para bedelle yapıyor? İşin süresi ne kadar? Bu tesisi kim işletecek? Talep ettiğimiz belgeleri neden bize vermedi? Şeffaf belediyecilik anlayışı bu mu?’’ dedi.Belediye Başkanı Arda’nın ilk kazmasını vurduğu inşaat ile ilgili belediyede bilgi ve belge yok!

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; “Çeyrek asır geçti, yüzleşemiyorlar!”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.