Bayraklı’nın “el hünerleri” hediye fuarında

Bayraklı’nın “el hünerleri” hediye fuarında
  • 27 Aralık 2016 08:20

Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi tarafından hediyelik eşya fuarında açılan stant büyük ilgi görüyor. Kadınların el hünerlerini görücüye çıkardığı birbirinden güzel aksesuarlar, takı ve tasarımları satın almak isteyenler 30 Aralık’a kadar SOUVENIR hediyelik eşya fuarını ziyaret edebilecek.

Bayraklı Belediyesi tarafından açılan kurslara katılarak veya kendi çabalarıyla evlerinde hobi olarak seçtikleri alanlarda üretim yapan Bayraklılı kadınlar, takı-tasarım ve aksesuarları hediyelik eşya fuarında sergiliyor. 30 Aralık tarihine kadar Bayraklı Belediyesi’nin katkılarıyla Tepekule Kongre ve Kültür merkezi’nde açık kalacak fuara İzmirliler de ilgi gösteriyor. 80 standın bulunduğu, girişlerin ücretsiz olduğu fuara Bayraklı Sevgiyolu’ndan ve Kültürpark Basmane kapısı önünden belirli saatlerde ücretsiz servisler kaldırılıyor. Fuarda; takı tasarım, aksesuar, ev eşyası, gibi ürünlerin yanı sıra gıda, tekstil ve elektronik eşyalara kadar binlerce ürün bulunuyor.

HEM HOBİ…HEM MESLEK…

Bayraklı Belediyesi el sanatları, takı tasarımı eğitmeni Nilgün Özavşar’dan takı-tasarımın inceliklerini öğrenen kadınlar ürettiklerini satarak, evlerine katkı sağlıyor. Kurslarla ilgili bilgi veren Özavşar, “Semt merkezlerimizdeki takı tasarımı kursiyerlerimiz tarafından yapılan ürünleri fuarda sergiliyoruz. Bu kurslarda tüm teknikleri öğreniyorlar. Bayraklı’da kadın girişim ve üretim işletme kooperatifi de kuruldu. Belediyemizin desteğiyle de kursiyerlerimiz ürettikleri takıların, aksesuarların satışlarını yapıyor. Fuar dışında da, gerek Manavkuyu’daki Kadının Emek Dünyası gerekse Sevgiyolu’ndaki stantlarda dönüşümlü satış yapıyorlar. Bu kurslar hem hobi hem de meslek edinme kursu oluyor. Çünkü bu kurslara gelip, sonrasında ürettiklerini satarak gelir elde edip, evlerini geçindirenler var. O nedenle ilgi de büyük oluyor” dedi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Hediyelik eşya fuarının ilgi görmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yeni yılda ya da özel günlerde sevdiklerini hediyelerle sevindirmek isteyen vatandaşlar Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelerek, fuarı ziyaret ediyor. Bizim standımızda da kadınlarımız el emeği, göz nuru olarak nitelendirdikleri takıları, aksesuarları burada satarak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bizim açımızdan hem kadınlarımızın sosyo-ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak hem de hediyelik eşya almak isteyen çok sayıda ziyaretçiyi bu fuarda buluşturmak mutluluk verici” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.