Bayraklı’da personele deprem eğitimi

Bayraklı’da personele deprem eğitimi
  • 16 Ağustos 2017 10:19

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerinde, AFAD ekipleri belediye personeline uygulamalı olarak arama ve kurtarma eğitimi verdi. Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen eğitime konuşmacı olarak katılan arama kurtarma uzmanı Ali İhsan Körpeş, belediye personeline acil durumlarda neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak anlattı.

UYGULAMALI EĞİTİM

2 gün süren eğitimin son gününde başta deprem gibi meydana gelebilecek bir  doğal afet öncesinde, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili “Temel Afet Bilinci” AFAD’ın Doğanlar’da bulunan merkezinde pratik olarak aktarıldı. Çalışanlar deprem sonrası yıkılan 2 oda 1 salon evde kurtarma çalışmalarının nasıl yapıldığını inceleyerek, öğrendi. AFAD çalışanları gönüllülere afet sonrası arama kurtarma çalışmalarında kullanılan belli başlı makine ve aletlerin nasıl kullanıldığını, neler yapılması gerektiğini anlattı.

EĞİTİM HAYAT KURTARIR

Acil durumlarda bu tür eğitimlerin hayat kurtardığına dikkat çeken AFAD eğitmeni, “Özellikle trafik kazaları ve enkazlarda bilinçsiz arama ve kurtarma operasyonları kazazedenin ölümüne ya da sakat kalmasına sebebiyet verebilir. O yüzden arama ve kurtarma eğitimleri, hayat kurtarıcı eğitimlerdir. Amaç, toplumun her kesiminin özellikle depreme karşı bilinçlendirilmesini sağlamak, deprem olduğu anda sadece kendilerini değil etrafındaki insanlara da yardımcı olabileceklerini göstermektir. Biz gerçekten çok memnunuz. Gönüllülerin fedakarca yaklaşımları var. O yüzden hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.