Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi

Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi
  • 31 Ekim 2019 09:43

Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde meme kanseri konusunda bilinçlendirme semineri düzenledi.

Etkinlik kapsamında, 75. Yıl ve Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezlerinde Bayraklı Belediyesi semt merkezlerinde kurs gören kadınlara bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın eşi Aylin Sandal da, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın eşi Demet Arslan ile birlikte semineri izledi.

Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi

Erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte, eğitim hemşiresi Sevil Kocatürk ve Fevziye Alıcan, meme kanserinde ulusal standartlar ve kendi kendine meme muayenesi konuları hakkında bilgiler verdi. 30 yaşını geçmiş kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu kaydeden eğitimciler, erken teşhis için mutlaka düzenli kontrol yaptırılması gerektiğine dikkat çekti. Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Osman Lenger’de kadınlara gün içerisinde 30 dakika dahi olsa mutlaka yürüyüş yaparak kendilerine daha iyi bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Bilgilendirme seminerinin sonunda Aylin Sandal, eğitim hemşiresi Sevil Kocatürk’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi  Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.