Bayraklı’da en anlamlı açılış!

Bayraklı’da en anlamlı açılış!
  • 10 Ekim 2016 09:22

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı Gümüşpala’da tamamlanan Şehit Abdullah Eymür Parkı, muhtarlık binası ve meydan düzenlemesi törenle hizmete açıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Şehitler verdiğimiz bu günlerde böyle bir parkı açmak çok anlamlı. Burayı sizlere emanet ediyorum. Bayraklar inmesin, ezan hiç susmasın” dedi.

Gümüşpala meydanına ay yıldızla Türk bayrağı siluetini yaparak mahalleyi yeni görünüme kavuşturan Bayraklı Belediyesi, yeni muhtarlık binası ve yenilenen Şehit Abdullah Eymür Parkı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Karabağ, eskiyen imar planları dolayısıyla gecekondu mahallerinde yeşil alan ve park sıkıntısı olduğunu belirterek, “Çözümü bulduk. Eskiyen imar planlarını meclisimizde değiştiriyoruz” dedi.

BİZ ONLARLA BERABERİZ!

Gümüşpala’daki etkinliğe katılan çok sayıda vatandaşa seslenen Karabağ, “ Şehitler verdiğimiz bugünlerde Şehit Abdullah Eymur parkını yenilemek çok anlamlı aslında ve bir o kadar da üzüntü verici. Karakollara saldırıların artık engellenmesi gerekiyor. Hep aynı şeyler tekrarlanıp, onlarca gencimiz şehit oluyor. Yetkililerden biraz daha bu konularda tedbir almalarını istiyoruz yeni şehitler vermemek için. Ülkemiz maalesef saldırı altında. Bu Amerika’nın derdi neyse Türkiye ile bir FETÖ bir Pkk ve diğerleri… Hepsini kurgulayıp, batıyla beraber üstümüze saldırıyorlar. Bunların derdi Atatürk’ün kurduğu ulus devlet cumhuriyet. Bunların derdi Sevr’i geri getirmek. Bunların derdi Türkiye’yi bölmek, parçalamak. Balkanlardaki gibi küçük ülkeler dizisi haline getirip, kolayca yutmak. Suriye’deki İran’daki petrolleri kolayca satmak ve onların üzerine çökmek. Sanıyorlardı ki bazıları Amerika bağımsız bir devlet kurduracak. Bu Suriye, Irak ve Türkiye’de… Bağımsızlık ancak Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurtuluş savaşında verdiği bir savaşla olur. Bizi öldürüyorlar, bombalıyorlar, karakollara saldırıyorlar. Bizi tüketeceklerini sanıyorlar. Amerikan bayrağına Suriye’deki üstlerine asanlar bağımsız devlet kuramazlar. Yaşasın obama diyerek bağıranlar bağımsız bir Kürdistan kuramazlar. Bağımsız bir devlet nasıl kuruluyor sorusuna yanıtı Kürtler ve Türkler ve diğerleri yanıtı Kurtuluş savaşında beraber vermiştir.  Bu ülkenin Kürtleri büyük oranda yüzde 99’u bu ülkenin bölünmesini istemiyor ve biz de onlarla beraberiz. 29 Ekim’de geçen sene 2015 kişi bir Türk bayrağı oluşturduk. Bunun içinde yüzlerce Kürt kökenli vatandaşımız vardı. Bu sene de aynı şey olacak. 29 Ekim’de yine Kürt kökenli kardeşlerimizle beraber bir büyük etkinlik yapacağız. Yine Türkiye’ye manşet olacak Bayraklı” dedi.

Bayraklı’da en anlamlı açılış!

ZENGİNLERİN ARSASINA İMAR İSTEMİYORUZ!

Gecekondu mahallelerinin parklarının ve yeşil alanlarının azlığına dikkat çene Başkan Karabağ, “Gümüşpala, Nafiz Gürman ve Emek mahallelerinin parkları az. Buralar gibi gecekondu mahallelerinin parkları az, yeşil alanları, sosyal tesis alanı yok. Başkan bunları ne yaptın diye sorduğunuzda; “yer vardı da biz mi yapmadık” diye cevap veriyoruz. Bunun sebebi 86-88 yıllarında yapılan imar planları. Gümüşpala’da bazı yerlerde yeşil alan ve park yerleri ayrılmış. Ancak bu yerlerin üzerinde gecekondularımız var. 2 bin metrekare bir park yapmak için 20 evi istimlak etmek zorundayız. 20 ev 400 bin lira. Bir park yapmak için onlarca insan evsiz kalacak. Bütün gecekondu mahalleleri böyle. Çözümü bulduk meclisimizle. Eskiyen bu imar planlarını değiştirmek istiyoruz. Çünkü gecekondularınız 2-3-4 katlı. İmarlı 2 daireye müteahhittin vereceği daire yine 2 kat. Dolayısıyla bu kimseyi tatmin etmiyor. Biz holdinglere büyük parsel sahiplerine arkasını birilerine yaslamış zenginlerin arsalarına imar istemiyoruz. Gecekondu arsalarını daha iyi değerlendirecek bir imar artışı istiyoruz ve meclisimizle bunu yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim bu çabamızı Gümüşpala halkı, gecekondu halkı hem hükümet hem de büyükşehir nezdinde desteklemelidir. Nasıl zenginlerin arsasına bir çırpıda binlerce metrekarelik artış veriliyorsa, Gümüşpala’nın insanına da bir miktar verilmesi gerekiyor. Bu iş başka türlü çözülmez. Dolayısıyla biz eski parkları yeniliyoruz ama yeni parklar yapamıyoruz, yeni okul alanları yollar açamıyoruz. İmar planları eskidi. 4 kata imarlı yerlere müteahhit girmiyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı

GECEKONDU İZMİR’İN SORUNU

Gecekondunun sadece Bayraklı’nın sorunu olmadığını vurgulayan Karabağ, “Bu yalnız Bayraklı’nın değil, İzmir’in sorunu. İzmir’in gecekonduları ancak değiştirilen imarlarla dönüştürülebilir. Küçük parsellerin birleştiği büyük parseller, biraz daha yüksek yapılar, geniş yollar ve parklar… Tepekule ve Çay mahallede bunu yaptık bu sene. Şimdi sıra bu bölgeye geldi. Küçük parseller birleşti orada ve çözümsüz hali çözüldü. Son halini de meclisimizden geçiriyoruz.  Bu bölgelerde gündemimizde Nafiz Gürman, Onur, Gümüşpala ve Emek mahalleleri… Erken seçim olmazsa bu yıla yetiştirip, buraları da yeni imara kavuştururuz. İmar değişikliği olmadan ben sizin yollarınızı genişletemem, yeni parklarda çocuklarınızın yetişmesini sağlayamam, yeni okul yolları açamam. Türk bayrağı asla inmesin ezanlar asla susmasın yeni parkımız ve meydanımızdaki Türk Bayrağı siluetli yeni düzenleme hayırlı uğurlu olsun. Gümüşpala’nın kalbine Atatürk’ü ve Türk bayrağını koymuş bulunuyoruz. Sizlerden ricam burayı temiz tutun. Burayı sizlere emanet ediyorum. Beni üzmeyin, Atatürk’ü üzmeyin” diye konuştu.

PARKA HEPİMİZ SAHİP ÇIKALIM 

Parka ismini veren şehidin kardeşi Şengül Çelik ise emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bayrağı bayrak yapan üzerindeki kandır. Şehitler ölmez. Şehit parkına hepimiz sahip çıkalım. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diye konuştu. Gümüşpala Mahalle muhtarı İbrahim Balıkçı ise mahallesine yapılan yatırımları anlattığı konuşmasında Başkan Karabağ’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Balıkçı, “Gümüşpala’ya 2.5 yılda 670 ton asfalt döküldü. Kanal yapımına hiçbir yerden destek almadan Belediyemizin desteğiyle yapıldı. Parkımız yenilendi. Yeni muhtarlık binamız yapıldı. Kameralarımızla mahallemizi sürekli izleyebiliyoruz. Yenilenen halı sahamız oldu. Led ilan panosuyla sürekli bilgilenmenizi sağlayabileceğiz. Ay yıldızlı eşsiz bir şaheser oldu yeni Gümüşpala meydanımız. Ücretsiz diş doktorunun 4.’sü Gümüşpala düğün salonumuzun içinde açıldı. Mahallemize kattığı değer ve projelerimize verdiği desteklerden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bayraklı Gümüşpala’da yenilenen Şehit Abdullah Eymür Parkı toplam 1653 metrekare alan üzerine kuruldu. İçinde 69 metrekarelik yeni muhtarlık binası da bulunan parkta ayrıca çocuk oyun grupları, spor aletleri ve pervoleli oturma alanları bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.