Bayraklı’da “Aşure Günü”

Bayraklı’da “Aşure Günü”
  • 4 Eylül 2020 10:03

Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi Cemevi’nde aşure etkinliği düzenledi. Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, “Aşure Günü’nün dostluğa, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Aşurenin birlik, beraberlik ve kardeşlik anlamına geldiğini ifade eden Başkan Sandal, “Bu günler bizim adımıza önemli günler. Çünkü bu günler, birlikte yürüyebilmek, dost olabilmek, kardeş olabilmek ve herkese aynı gözle bakmak demek. Doğruluktan, ahlaktan yana olmak demek. Bir belediye başkanı olarak, çalmamak, çırpmamak, fakir fukaranın hakkını gözetmek demek. Liyakat demek. Biz bu ahlak ve vicdanla hareket ediyoruz. Bu nedenledir ki geldiğimiz bu yoldan asla geri dönmeyiz” diye konuştu.

Başkan Serdar Sandal’ın ardından söz alan Dede Özdoğuş Sağlam da, şunları söyledi: “Burada bizim pişirdiğimiz aşure lokması, aslında dünya görüşümüzü yansıtmaktadır. Farklı bölgelerden gelen üzüm, nohut, fındık, buğday bir arada kaynarken, kendi tadını, rengini kokusunu o aşureye nasıl yansıtıyorsa, toplumumuz da böyle olmalı. Farklı bölgelerden gelen canlar olarak, birbirimizin inancına, kültürüne, dinine müdahale etmeksizin, birbirimizin geleneğine saygı duyarak, fakat kendi özelliğimizi de koruyarak bu hoşgörü ateşinde pişersek aynı bu aşure gibi güzel bir lezzeti toplum oluruz.”

Etkinliğe Başkan Sandal’ın yanı sıra meclis üyeleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Aşure duası okundu ve Başkan Sandal ile Dede Özdoğuş Sağlam, birlikte aşure kardı. Dev kazanda pişen aşure, daha sonra vatandaşlara dağıtıldı.Bayraklı’da “Aşure Günü”Bayraklı’da “Aşure Günü”Bayraklı’da “Aşure Günü”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.